Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

O nouă mobilitate Erasmus + în Cipru pentru elevii Colegiului Național "Vasile Goldiș", Arad Fluxul 2 – noi experiențe în domeniul IT în cadrul ERASMUS+ 2022-1-RO01-KA122-VET-000079338

O nouă mobilitate Erasmus + în Cipru pentru elevii Colegiului Național
Comentează 0
      În perioada 22 aprilie- 5 mai 2023 se desfășoară a doua mobilitate în cadrul proiectului „Abilități practice pentru viitorii analiști programatori”, un proiect de mobilități pentru formare profesională VET. În cadrul acestei mobilități, 14 elevi din clasa a X-a A și a X -a B profilul matematică-informatică, s-au deplasat, de data aceasta într-o locație nouă, în Paphos, Cipru, fiind însoțiți de două profesoare: Ioana Ivașcu și Livia Nadiș.
         A fost o experiență extraordinară pentru cei 14 elevi atât din punct de vedere profesional , cât și cultural. Mentorul lor a fost domnul Lazaros Lazarou, managerul firmei noastre partenere Lazarou CTC. Iată câteva impresii de-ale elevilor participanți la acest stagiu:
          "Această experiență a însemnat pentru mine multe lucruri: explorarea unor locuri interesante și palpitante, zile pline de râsete și zâmbete calde, descoperirea altor culturi și a istoriei acestora, legarea de prietenii, atât cu localnicii, cât și cu alți oameni din programul Erasmus+. Mă bucur foarte mult că am mers deoarece astfel de experiențe cu lecții interesante, dar și cu activitati amuzante și oameni frumoși nu apar în fiecare zi".( Tudor Popescu,10 A) "Experiența în programul Erasmus e de neuitat. Nu numai că învățăm lucruri noi, dar ne învață și cum să ne înfrângem fricile, să devenim mai puternici, să avem spirit de aventură și să fim siguri pe noi. Orele de curs mi-au atras toată atenția, sunt nerăbdătoare pe zi ce trece să aflu și să învăț tot mai multe, iar profesorul nostru s-a asigurat ca atmosfera să fie plăcută și să fim confortabili în a participa la lecții și la discuții. Excursiile organizate sunt definiția propriu-zisă a unor “experiențe unice și de neuitat”. Am avut șansa de a vedea apusul în mare în fiecare seară, ne-am încurajat când a fost vorba să ne aventurăm în apa răcoroasă din Blue Lagoon, când am urcat stâncile abrupte de la The Rocks of Aphrodite, unde am aflat mai multe despre istoria Ciprului, am vizitat multe locuri , am cântat și ne-am simțit bine împreună, ceea ce ne-a adus și ne aduce tot mai aproape unul de celălalt".( Bianca Tucan,10 B) "Am avut o experiență superbă cu proiectul Erasmus, am putut descoperi o lume complet nouă, una diferită față de cea din țara mea. Niciodată nu am întâlnit oameni atât de călduroși și primitori ca în Cipru. Erasmus, pentru mine, a însemnat o modalitate ingenioasă de a mă distra în timp ce învăț noțiuni în domeniul dorit".(Sebastian Sighete,10 A)
 
 
 
 

Galerie foto (6)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite