Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

O nouă licitaţie pentru drumul de legătură între A1 şi DN 69; vezi ce sumă este alocată

DRDP Timişoara a lansat pe SEAP licitația pentru contractul de Proiectare și Execuție a Lucrărilor din cadrul Obiectivului „Drum de legătură Autostrada A1 Arad – Timișoara - DN 69” – Rest de Executat. Valoarea contractului este de 246.413.300 lei fără TVA. Data limită de depunere a ofertelor este 4 decembrie 2023.

 O nouă licitaţie pentru drumul de legătură între A1 şi DN 69; vezi ce sumă este alocată
Comentează 0

„Contractul cu Todini a fost reziliat cu data de 7 septembrie 2023, iar în timp record, circa o lună, la D.R.D.P. Timișoara s-a pregătit documentația pentru lansarea unei noi proceduri pentru finalizarea lucrărilor. Dacă nu vor fi contestații, sperăm că la începutul anului viitor să avem un nou constructor pentru acest contract. Noul antreprenor va face și expertizarea lucrărilor care au fost realizate de constructorul precedent și își va asuma ca în 12 luni de la semnarea contractului să finalizeze eventualele remedieri rezultate a fi realizate și să finalizeze restul de lucrări din contract”, a declarat Nicoleta Pordea, director regional DRDP Timișoara.

Stadiul lucrărilor la data rezilierii a fost de aproximativ 25%. Decizia de reziliere a fost luată din cauza incapacității financiare de gestionare a contractului de către antreprenorul Todini Costruzioni Generali S.p.A., lipsa utilajelor și dotărilor suficiente pentru asigurarea unui ritm de execuție corespunzător, lipsa personalului cheie și a personalului muncitor.

Cei aproape 10 km ai acestui drum de legătură care va avea profil de drum național cu patru benzi de circulație, reprezintă o rută nouă pe care conducătorii auto vor ajunge mai rapid de la Timișoara pe Autostrada A1. Traseul drumului de legătură începe cu circa 300 m înaintea intersecției existente, dintre drumurile DJ 692 și E671 (DN 69), cu amenajarea unui nod rutier și se dezvoltă pe direcția Nord-Est, spre Autostrada A1.

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite