Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

O lege iniţiată de deputatul Glad Varga a fost prezentată în presa internaţională

Lege 166/2023, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul, precum şi pentru completarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, iniţiată de deputatul liberal arădean Glad Varga, a fost prezentată în presa internaţională. Este vorba despre legea promulgată recent de preşedintele Klaus Iohannis, care are ca scop reducerea birocraţiei în cazul proiectelor ce presupun investiţii în producerea de energie regenerabilă.

O lege iniţiată de deputatul Glad Varga a fost prezentată în presa internaţională
Comentează 0

„România elimină barierele legale în calea dezvoltării energiei solare la scară largă”, titrează PV MAGAZINE, care-şi informează apoi cititorii că președintele României a promulgat o lege pentru a scurta procesul de autorizare a proiectelor de producere a energiei din surse regenerabile realizate pe terenuri mai mici de 50 de hectare.

„Mă bucur să regăsesc într-o publicaţie internaţională de specialitate un articol despre iniţiativele mele legislative, care au fost adoptate deja în vederea sprijinirii proiectelor şi investiţiilor de producere a energiei din surse regenerabile. Rezonanţa măsurilor incluse în aceste legi (emiterea autorizaţiilor de construire şi fără documentaţii de amenajare a teritoriului şi de urbanism aprobate, pentru lucrări de realizare a capacităţilor de producere a energiei electrice şi a hidrogenului din surse regenerabile situate în intravilanul şi extravilanul localităţilor) îmi confirmă impactul pozitiv asupra perspectivelor de dezvoltare a unui mediu favorabil creşterii proiectelor de energie verde”, susţine Glad Varga, deputat PNL de Arad.

Apărut în 2008, PV MAGAZINE GROUP (www.pv-magazine.com) se recomandă a fi cea mai importantă revistă comercială globală care acoperă domeniul energiei solare fotovoltaică, dar şi o platformă online de știri și evenimente, care publică reviste lunare și trimestriale în limbile engleză și germană și gestionează canale zilnice de știri de profil pe diverse site-uri.

Articolul apărut în pv magazine poate fi citit AICI.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite