Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

O lansare atipică, într-un spațiu atipic, a unei autoare-pacient de asemenea atipice

O lansare atipică, într-un spațiu atipic, a unei autoare-pacient de asemenea atipice
Comentează 0

În miezul zilei de miercuri, 8 mai, în secția de ORTOPEDIE a Spitalului Clinic Județean Arad a avut loc un eveniment puțin mai neobișnuit pentru o asemenea incintă.

Și anume Mihaela Livia Popa, fostă pacientă a respectivei secții, a revenit după trei luni de covalescență, cu o mică și încântătoare cărticică, intitulată ”Halat cu suflet” și în care își povestește cu har, umor și o sinceră recunoștință față de întreg personalul secției, medici și asistente deopotrivă, își narează ”pățania cu cotul”, care a necesitat o delicată și nu tocmai ușoară operație. 

Până în momentul în care vom scrie mai pe-ndelete despre cartea Mihaelei, iată câteva reacții la cald ale ”auctorilor” implicați deopotrivă în povestea autoarei-pacient și în lansarea de miercuri, eveniment al cărui maestru de ceremonii a fost volubila jurnalistă radio, Alina Fabri.

”Ceea ce sper eu că se va realiza după lansarea acestei cărți, este să reușim să îmbunătățim realția dintre profesioniștii din sănătate și pacienți, pentru că scopul nostru unic este de fapt sănătatea pacienților”, a pus punctul pe ”i” medicul Grațian Damian.

Șeful secției Ortopedie, medicul Dan Fruja, a evocat, la rândul lui, nuanțat-psihologic experiența cu această pacientă nițel mai atipică: ”Am fost plăcut surprins de o relaționare foarte deschisă cu dânsa, căci ne așteptăm ca pacienții din ziua de azi să fie mai revendicativi, mai nervoși, mai nemulțumiți de serviciile medicale și considerăm că este foarte importantă și o bună relaționare cu pacientul. Căci ai rezultate cu mult mai bune la tratament din partea unui pacient cu care colaborezi, cu care comunici permanent și care nu este foarte crispat, ci dispus să relaționeze cu personalul medical”.

Mai duioasă, cum îi stă bine unei asistente șefe, a fost reacția doamnei Luciana Mîrza: ”Suntem oameni aleși, aș zice eu. Aleși să îi ajutăm, să îi susținem pe pacienți, cu o vorbă bună, cu o glumă, cu (poate) o mângâiere și sunt mândră de echipa mea, pe care mi-o imaginez așa, ca un copăcel care, chiar dacă are și câte o rămurică mai uscată, eu văd în ansamblu copacul frumos, și sunt mândră și mulțumesc echipei mele, căci ce aș fi eu fără ei”?

 

Vasile de Zărand

Galerie foto (42)


Scrie un comentariu

trimite