Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

O idee creativă şi distractivă pentru a petrece timp de calitate cu familia

Pictura pe numere îţi poate oferi o modalitate creativă şi distractivă de a petrece timp de calitate în familie şi de a-i angrena pe cei mici într-o activitate foarte benefică pentru ei. De asemenea, vă permite să realizaţi împreună propriile capodopere pe care le poţi expune în camera de zi sau le poţi face cadou celor dragi.

O idee creativă şi distractivă pentru a petrece timp de calitate cu familia
Comentează 0

Sursa de imagine: Picteazapoza.ro

Tehnica se bazează pe împărţirea unei imagini în zone mici care sunt numerotate cu culoarea cu care trebuie colorate. Astfel, cel care pictează pe numere trebuie să se concentreze pe porţiuni mici pentru ca, în final, să obţină ceva mare, extrem de frumos.

Care sunt beneficiile picturii pe numere?

Pe lângă faptul că îţi permite să creezi imagini frumoase, această tehnică are numeroase beneficii atât pentru adulţi, cât şi pentru copii. Astfel, seturile de picturi pe numere copii, care au gradul de dificultate redus sau intermediar, dezvoltă abilităţi precum răbdarea, puterea de concentrare şi încrederea în sine. Totodată, oferă un mod distractiv de a petrece timpul, a scăpa de stres şi de stările de anxietate, îmbunătăţind funcţia cognitivă şi memoria.

Ce fel de vopsea este în seturile de pictură pe numere?

Kiturile de pictură pe numere vin, în general, cu vopseluri acrilice care se usucă repede. Totodată, este o vopsea groasă care se aplică bine pe pânză, fără a curge sau a stropi. Sincer, este o încântare să pictezi cu acest tip de vopsea!

Este posibil ca, după ce se usucă, să se deschidă prea mult la culoare sau să nu acopere perfect pânza şi să fie necesară aplicarea unui al doilea strat. În timp, după ceva practică, veţi învăţa exact câtă vopsea să aplicaţi din prima pensulă, astfel încât să nu mai fie necesar să reveniţi asupra tabloului. 

Sfaturi pentru pictura pe numere

  • Începeţi cu o zonă mică şi lasaţi-o să se usuce pentru a vedea cum a acoperit pânza şi, dacă este necesar, mai aplicaţi un al doilea start de vopsea.
  • Lucraţi cu o singură culoare o dată şi începeţi de la numerele corespunzătoare, poți începe  cu nuanţele mai deschise sau cu cele mai închise. Umpleţi toate zonele numerotate cu o culoare, curăţaţi pensula, ştergeţi-o foarte bine şi abia apoi treceţi la alt număr.
  • Aplicaţi un strat mai gros de vopsea pentru culorile deschise pentru a nu fi necesar să revieniţi. De obicei, după ce se usucă, dacă le-aţi aplicat în strat subţire, numărul zonei încă este vizibil.
  • Nu va supra solicitaţi la o şedinţă şi luaţi pauze cât mai dese. Nu trebuie să vă obosiţi şi sa greşiţi, ci doar să petreceţi timp de calitate împreună, realizând ceva creativ.
  • Lucraţi într-un spaţiu bine luminat care să nu vă obosească ochii. Puteţi aşeza şevaletele lângă fereastră sau puteţi aprinde o lumină de lucru care să pice din stânga. 
  • Nu aruncaţi imaginea de referinţă cu care vine setul pentru că se va dovedi utilă la un moment dat pentru a verifica dacă este sau nu corect ce aţi făcut.
  • Pictura pe numere nu necesită tehnici speciale de lucru, ci mai degrabă inspirație. Te poți bucura de timp cu tine însăţi sau poţi împărţi momentele de creativitate cu cei pe care îi apreciezi. 

Sursa de imagine: Picteazapoza.ro

Ce seturi de pictură pe numere ar trebui să alegi pentru a lucra împreună cu cei mici?

Sunt multe seturi de pictură pe numere pentru copii. Dacă micuţii au între 7 şi 11 ani ar trebui să alegi unul cu nivel scăzut de dificultate, iar dacă are peste 11 ani poţi alege unul cu nivel intermediar.

De asemenea, poţi lua în considerare pictura pe numere personalizată care este, de fapt, un portret sau un autoportret. Cei mici sunt extrem de încântaţi de faptul că se pot desena singuri şi vor fi bucuroşi să finalizeze acest tablou pentru a-l expune în camera lor sau a-l dărui bunicilor.

O alte idee este să alegi tablourile de dimensiuni mari la care să puteţi lucra împreună! Sigur veţi petrece timp de calitate şi veţi strânge multe amintiri plăcute!


Scrie un comentariu

trimite