Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

CAZ INCREDIBIL LA NĂDLAC: O familie a vrut să introducă în țară un CADAVRU aflat pe bancheta unui microbuz

O familie din Gorj care se întorcea acasă din Germania cu un microbuz nu a putut intra în țară. Polițiștii de frontieră de la Nădlac II (Autostrada A1) au constatat că pe banchetă era așezat și cadavrul unui bărbat.

CAZ INCREDIBIL LA NĂDLAC: O familie a vrut să introducă în țară un CADAVRU aflat pe bancheta unui microbuz
Comentează 2

Un bărbat din Gorj s-a prezentat, sâmbătă, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, la volanul unui microbuz, iar în momentul controlului documentelor, el a declarat că transportă şi un cadavru. Şoferul nu avea certificat de deces şi alte acte necesare în astfel de cazuri, declarând că decedatul este fratele său, care a murit pe teritoriul Ungariei, în timp ce reveneau în ţară din Germania.

Bărbatul decedat avea 59 de ani şi era bolnav de cancer, iar fratele acestuia le-a declarat poliţiştilor că au fost la tratament în Germania, unde medicii i-au spus că se pot întoarce în ţară, întrucât nu-l mai pot ajuta, bărbatul fiind în faza terminală a bolii.

În microbuz se mai afla şi soţia decedatului, care a confirmat cele spuse de către şofer, însă polițiștii de frontieră nu au permis intrarea în ţară înainte ca familia să obţină de la autorităţile ungare documentele necesare în astfel de cazuri.

"Autorităţile statului în care a survenit decesul ar fi trebuit anunţate chiar şi prin Serviciul de urgenţă 112 pentru ca un medic legist să constate decesul. Cazul a fost predat autorităților ungare", a declarat Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră.

În vamă a ajuns și un medic legist din Ungaria, care a constatat decesul. Până la momentul sosirii acestuia, au trecut însă patru ore, timp în care familia din Gorj a stat cu mortul în microbuz, pe o căldură de 30 de grade Celsius.

Conform Poliţiei de Frontieră Arad, pentru a repatria cadavrul, familia trebuie să deţină paşaport mortuar, un document de îmbălsămare şi un certificat de deces. În cazul în care decedatul este adus în țară cu maşina personală, mai este necesară o autorizaţie specială de transport.

Gorjenii au mers la Consulatul României de la Szeged, pentru întocmirea formalităţilor necesare intrării în ţară.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite