Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

O dublă crimă îngrozește Italia. Doi păstori români, uciși pe câmp la nord de Torino. Cine sunt ei

Crimă șocantă în Italia: doi români au fost ucişi și lăsați pe un câmp din apropierea localității Chivasso, provincia Torino.

O dublă crimă îngrozește Italia. Doi păstori români, uciși pe câmp la nord de Torino. Cine sunt ei
Comentează 0

Doru Constantin Olaru, 28 ani, originar din Bacău și colegul său de 38 de ani, Costel Cornel Calinciuc, au fost vânați și uciși pe câmp cu cruzime de mai multe persoane după ce li s-a dat foc la rulota în care locuiau, așa cum reiese dintr-o primă reconstituire a faptelor făcută de autorități pe baza dovezilor găsite și a mărturiilor oamenilor din zonă, notează publicația românească Rotilianul.com.

Pentru oribilele crime care au avut loc marți, 24 octombrie 2017, pe un câmp de grâu din apropierea localității Chivasso, provincia Torino, motivul pare a fi răzbunarea, suspectează autoritățile italiene citate de presa italiană.

Cei doi români lucrau ca păstori și aveau în grijă peste 500 de oi la o înălțime de 2.700 metri, în zona lacului Serrú din apropierea localității Ceresole Reale (Torino).

Carabinierii sunt convinși că este vorba de o răzbunare, scrie sursa citată. Atât de convinși încât au început să-i interogheze pe toți cunoscuții celor doi români uciși, începând de la proprietarul turmei de oi și apoi continuând cu alți păstori din zonă dar și localnici.

Proprietarul turmei de oi, Franco Pognant, a fost primul interogat dar este în același timp și primul care a anunțat dispariția păstorilor români, fiindcă nu mai reușea să-i contacteze la telefon din jurul orei 23.00 ale serei de luni, 23 octombrie.

„Nu aveau dușmani, erau băieți foarte buni”, spune Pognant.

Conaționalilor noștri nu le era frică să-și petreacă nopțile în sălbăticie. Aveau câinii care făceau de pază, stăteau în rulotă, găteau la un aragaz mic și intrau în contact cu cei dragi pe Facebook prin intermediul telefoanelor celulare.

Ultimele postări publicate de cei doi bărbați români pe Facebook par să fi fost după ora 23.00 de luni seara apoi nimic.


Scrie un comentariu

trimite