Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

O delegaţie FMI vine azi în România. Emoţii pentru Guvern

Emoţii pentru Guvernul României care are o execuţie bugetară dezechilibrată după primele nouă luni şi nu dă semnale că s-ar încadra în deficitul bugetar asumat în faţa partenerilor internaţionali.

O delegaţie FMI vine azi în România. Emoţii pentru Guvern
Comentează 0

O misiune a Fondului Monetar Internaţional, condusă de şeful misiunii FMI pentru România, Jaewoo Lee, se va afla la Bucureşti în perioada 6 - 12 noiembrie.

"Echipa FMI va evalua recentele evoluţii economice şi financiare din România, va actualiza perspectivele macroeconomice şi va discuta bugetul pe 2019. Vizita va folosi, de asemenea, ca pregătire pentru misiunea de consultare pe Articolul IV, care va avea loc la începutul anului viitor", a anunţat, săptămâna trecută, reprezentantul rezident al FMI în România şi Bulgaria, Alejandro Hajdenberg.

În prezent, România nu are în derulare un acord de finanţare cu Fondul Monetar Internaţional, însă instituţia financiară evaluează anual evoluţia economiei româneşti, în baza consultărilor pe Articolul IV.

Consultările constituie un exerciţiu de supraveghere care este obligatoriu pentru toate statele membre. Scopul consultărilor în baza Articolului IV este examinarea situaţiei financiare şi economice la nivel naţional şi formularea unor recomandări generale referitoare la politicile monetare, politicile financiare şi economice de urmat pentru asigurarea stabilităţii şi a unei evoluţii pozitive la nivelul economiei.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite