Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

NUTRIȚIE ȘI DIETETICĂ LA U.V.V.G.

NUTRIȚIE ȘI DIETETICĂ LA U.V.V.G.
Comentează 0

Obezitatea este o problemă de sănătate a lumii moderne, cu multe cauze dar și mai multe efecte nocive asupra sănătății fizice și mentale a pacientului. Dar nu numai obezitatea necesită o dietă specială; persoanele cu predispoziție genetică pentru anumite boli sau cu boli cronice instalate pot răspunde mai bine la terapiile medicamentoase, dacă respectă o anumită dietă.

Pentru a pregăti viitorii specialiști în această ramură a medicinei, la U.V.V.G. Arad, în cadrul Facultății de Farmacie, a fost introdus acest program de studii, cu durata de 3 ani, la finele căruia absolvenții vor susține un examen de licență.

Studenții noștri vor avea ocazia să învețe totul despre alimentație, nutriție și bolile cauzate de dezechilibrele nutriționale. În plus, se studiază tulburările alimentare, patologii medicale și tehnici de remodelare corporală: fizice, alimentare și medicale. O atenție deosebită este acordată studiului alimentației copiilor.

Având ca temă principală nutriția, U.V.V.G. Arad a organizat o serie de workshop-uri, cu participarea unor specialiști în domeniu, studenții având ocazia să discute și să acumuleze cunoștințe despre nutriția sănătoasă -selecție, preparare, combinarea alimentelor-, importanța mișcării pentru o viață sănătoasă și efectele unei alimentații sănătoase asupra frumuseții și echilibrului emoțional, dar și ca prevenție a apariției unor boli.

La finalul studiilor, studenții licențiați în nutriție vor putea profesa în spitale, centre medicale, centre de sănătate și sportive, alimentație publică etc., în calitate de dieteticieni/nutriționiști, o profesie recent în introdusă în clasificarea ocupațiilor din România.

________________________________________________________________________________

ÎNSCRIERILE S-AU RELUAT DIN 29 AUGUST!

Pentru informații suplimentare ne puteți scrie pe adresa de email admitere@uvvg.ro  și/sau suna la numerele de telefon +4/0748988884 , sau +4/0257280373.

De asemenea, vom fi și la centrele de înscriere din Arad, și de la filiale.

https://www.uvvg.ro/reluam-inscrierile-pentru-anul-universitar-2022-2023/

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide