Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Nu vă panicați! Astăzi vor suna sirenele!

Nu vă panicați! Astăzi vor suna sirenele!
Comentează 0

Astăzi vor suna sirenele în județul nostru în cadrul exercițiilor pentru testarea și verificarea sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă.

Astfel de exerciții sunt destinate verificării funcționării mijloacelor de alarmare a populației, în scopul centralizării permanente a datelor privind starea de operativitate a echipamentelor de înștiințare, avertizare și alarmare, precum și pentru pregătirea continuă a autorităților administrației publice locale.

Începând cu luna august, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, în intervalul orar 10.00 - 11.00, sunt acționate sirenele de alarmare publică existente în toate județele și vizează atât verificarea echipamentelor care pot fi acționate în mod centralizat (simultan), cât și a celor cu acționare locală. 

Totodată, rezultatele verificărilor vor fi centralizate la nivel județean și vor face obiectul unor analize în cadrul comitetului județean pentru situații de urgență, în vederea îmbunătățirii modului de alarmare a populației în situații de protecție civilă.

Prin modul de acționare mijloacelor tehnice de alarmare există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care asigurăm cetățenii că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice.

 

George Plesca - ISU Arad


Scrie un comentariu

trimite