Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Nu au purtat masca de protecție și acum sunt buni de plată

Pe fondul numărului de cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19 înregistrate, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiștii arădeni împreună cu jandarmii și polițiștii locali au intensificat controalele privind respectarea normelor legale impuse de autorități în contextul situației actuale.

Nu au purtat masca de protecție și acum sunt buni de plată
Comentează 0

În cadrul acțiunilor desfășurate ieri, 25 martie a.c., au fost legitimate 3.160 de persoane, verificate 124 de societăți comerciale, restaurante, terase, supermarketuri, piețe, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare; parcuri și zone de agrement, săli de sport și fitness, gări, autogări precum și 47 de mijloace de transport în comun.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 113 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 20.750 de lei, dintre care 12, în valoare de 1.000 de lei, pentru nerespectarea interdicției privind deplasarea/libera circulație, iar celelalte pentru nepurtarea măștii de protecție.

Purtarea măștii de protecție este obligatorie în toate spațiile publice. Controalele vor continua în sistem integrat și în perioada următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

„Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pe toți cei din jur.

Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta și pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților, pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus.

Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă!

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt în continuare prioritatea instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice”, spun reprezentanții IPJ Arad.


Scrie un comentariu

trimite