Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Noul şef al DIICOT, decis azi de Tudorel Toader. "Trimit propunerea la CSM"

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, este aşteptat să anunţe, luni, propunerea pentru conducerea DIICOT, pentru această funcţie depunându-şi candidatura doi procurori, actualul şef al instituţiei, Daniel Horodniceanu, şi Felix Bănilă, de la Parchetul Tribunalului Bacău.

Noul şef al DIICOT, decis azi de Tudorel Toader.
Comentează 1

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, luni dimineaţă, că astăzi va lua o decizie şi va trimite Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) propunerea pentru postul de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

"Astăzi analizez împreună cu secretarii de stat şi vom decide", a declarat Tudorel Toader, luni dimineaţă. El a precizat că va trimite propunerea la CSM în cursul zilei.

Doi procurori şi-au depus dosarul în cursa pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), respectiv actualul şef al instituţiei, Daniel Horodniceanu, şi Felix Bănilă, de la Parchetul Tribunalului Bacău, anunţă Mediafax.

Interviurile s-au desfăşurat vineri, 11 mai, la sediul Ministerului Justiţiei, şi au fost susţinute de ministrul Tudorel Toader. "Comisia de interviu pentu selectarea viitorului procuror şef DIICOT a fost formată din 5 membri - subsemnatul şi cei patru secretari de stat de la Ministerul Justiţiei!Interviul a durat câte o oră pentru fiecare candidat.

Au fost abordate probleme punctuale - spre exemplu- dnul Horodniceanu a fost întrebat, printre altele, despre: problema achitărilor ( cauze şi remedii), problema termenului rezonabil de finalizare a urmăririi penale (în condiţiile în care de 11 ani un dosar nu este încă finalizat) sau despre limitele libertăţii de exprimare ale magistraţilor!", a scris ministrul Justiţiei, pe pagina sa de Facebook, după interviurile cu candidaţii.

Tudorel Toader a mai precizat că luni va fi finalizată procedura de selecţie la nivelul ministerului Justiţiei. Astfel, potrivit calendarului anunţat de ministerul Justiţiei, rezultatele selecţiei se vor afişa la sediul Ministerului Justiţiei şi se vor publica pe pagina de Internet a acestuia, la data de 14.05.2018.


Scrie un comentariu

trimite