Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie a AJUNS și în România. Femeia infectată cu noua tulpină NU a ieșit din țară

S-a confirmat faptul că noua tulpină de coronavirus, mult mai contagioasă, descoperită pentru prima dată în Marea Britanie, este prezentă și în România. 

Noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie a AJUNS și în România. Femeia infectată cu noua tulpină NU a ieșit din țară
Comentează 0

De ce ne temeam, iata ca s-a intamplat! Mai exact, noua tuilpina care face ravagii in Marea Britanie a fost confirmata in urma cu purin timp si in tara noastra.

Este vorba despre o tanara de 27 de ani, din judetul Giurgiu, internata la Institutul Matei Blas din Capitala dupa ce a inceput sa se simta rau, spun surse medicale, pentru Realitatea PLUS.

In urma analizelor, mai exact a secventierii genomului, s-a ajuns la concluzia ca este infectat cu noua tulpina, mult mai contagioasa, a COVID-19. Este ciudat faptul ca tanara nu a calatori in Marea Britanie si nici in alte tari, ceea ce ne poate duce cu gandul la o posibila raspandire comunitara a noii tulpini, mai exact ca aceasta ar fi luat virusul de tara. 

În prezent, femeia nu este internata in spital, starea sa de sanatate fiind buna. Urmeaza ancheta epidemiologica realizata de Directai de Sanatate Publica Giurgiu pentru a fi confirmate persoanele cu care aceasta a intrat in contact.

Acesta ar putea sa nu fie insa singurul caz, si asta pentru ca inca se mai asteapta rezultatele in cazului unui barbat internat tot la Matei Bals, suspect ca ar fi infectat cu aceasta noua tulpina.

Vă reamintim că la începutul acestui an, mai exact pe 3 ianuarie, a fost depistat primul caz suspect de coronavirus cu noua tulpină care face ravagii în Marea Britanie.

Este vorba de un pacient internat la Institutul Matei Balș din Capitală, care s-ar fi întros curând din Regatul Unit. 

Secialiștii de la Matei Balș susțineau că - pentru confirmarea noii tulpini - este nevoie de analize suplimentare, rezultatul putând fi aflat undeva după 48 de ore.

Ce s-a întâmplat mai exact

Bărbatul prezenta simptome specifice Covid-19, iar în urma efectuării testelor pentru coronavirus s-a obesrvat că markerii  au fost ridicați, astfel că au apărut suspiciuni puternice că ar fi vorba despre noua tulpină de coronavirus.

„Sunt două probe luate, dar urmează ca zilele viitoare să se facă secvențierea și să vedem dacă se confirmă. Deocamdată sunt speculații, este o suspiciune”, a declarat Cătălin Apostolescu, purtător de cuvânt al Spitalului Matei Balș.

Ce spunea Ministerul Sănătății

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății sosit la scurt timp după ce informația privind suspiciunea apariției primului posibil caz de COVID-19 în România, ”o nouă tulpină se poate confirma numai prin secvențierea genomului viral de către institutele sau unitățile sanitare abilitate, iar această procedură tehnică va fi definitivată zilele următoare pornind de la probele selectate în urma testării RT-PCR”.

Varianta, cunoscută sub numele de B.1.1.7., a creat panică în toată lumea, chiar dacă nu a dus - cel puțin pentru moment - la cazuri mai severe de Covid-19 față de cele raportate până în prezent.

Totuși, ca urmare a gradul său mai mare de infecțiozitate, ceea ce, automat, ar duce la o supraaglomerare a spitalelor într-un moment în care multe țări se luptă deja cu creșteri ale cazurilor de coronavirus, precum și pe fondul anticipării unor noi creșteri ca urmare a vacanței și călătoriilor, statele europene - și nu numai - sunt cu ochii pe Marea Britanie. 

Vă reamintim că lista țărilor care au identificat infecția cu noua variantă a COVID-19 include, pe lângă Statele Unite, Marea Britanie și Turcia - Australia, Belgia, Brazilia, Canada, Chile, China, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania , Islanda, India, Irlanda, Israel, Italia, Japonia, Iordania, Liban, Malta, Olanda, Norvegia, Pakistan, Portugalia, Singapore, Coreea de Sud, Spania, Suedia, Elveția și Emiratele Arabe Unite și Taiwan. 

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite