Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Noua tulpină africană, la porțile României! Tot mai multe state își ÎNCHID granițele. Ce va face țara noastră

Noua tulpină Omicron se răspândeaște rapid în toată lumea. Depistată în Africa de Sud, mutația ajunge în tot mai multe țări europene. Grupul principalelor 7 economii ale lumii a convocat de urgență miniștrii Sănătății pentru a discuta despre noua variantă de coronavirus. Japonia a închis graniţele pentru toţi străinii, după ce și Israelul a luat aceeași măsură. Omicronul amenință serios și România. Specialiștii avertizează că în decembrie vom avea și primele infectări cu noua tulpină. 

Noua tulpină africană, la porțile României! Tot mai multe state își ÎNCHID granițele. Ce va face țara noastră
Comentează 0

Specialiștii din România lansează un avertisment dur: Omicron, noua variantă de coronavirusului, va ajunge în România în decembrie, odată cu sărbătorile de iarnă. Și mai grav grav este că noua tulpină se va suprapune cu valul 5, despre care experții spun că va fi mult mai agresiv.

"Se pare că simptomatologia nu este mult diferită. În continuare prezența stării de oboseală, a durerilor musculare au fost raportate de medicii din Johannesburg. În scimb, la primele cazuri de la ei, vorbim de 22 de cazuri, nu a fost vorba de pierderea gustului și mirosului", spune Radu Țincu, medic primar ATI.

Omicron, noua variantă sud-africană a coronavirusului, este depistată în tot mai multe țări din lume. Au fost confirmate deja multe cazuri și în Europa, în state precum Belgia, Austria, Italia, Olanda, Spania și Portugalia. Marea Britanie a introdus deja măsuri stricte.

"Le vom cere tuturor celor care intră pe teritoriul britanic să facă un test PCR până la sfârșitul celei de-a doua zi după ce au ajuns și să se izoleze până primesc un rezultat negativ", a afirmat premierul Boris Johnson.

Și în Scoția au fost confirmate pozitiv cu noua mutație șase persoane. Îngrijorător este faptul că unele dintre noile cazuri nu au niciun istoric de călătorie în străinătate, semn că noua tulpină se răspândește deja comunitar. Din această cauză, grupul principalelor şapte economii ale lumii a convocat de urgență miniștrii Sănătății pentru a discuta despre noua tulpină.

Din cauza pericolului, după Israel, și Japonia a decis să închidă complet granițele pentru străini.

"Această nouă variantă - B.1.1.529 - este îngrijorătoare și poate fi foarte periculoasă. Este un avertisment. Suntem pe marginea unei stări de urgență", a declrata Naftali Bennett, premierul Israelului.

Principalele companii producătoare de vaccinuri anti-COVID 19 au anunțat deja că analizează noua tulpină și eficacitatea vaccinurilor. 

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite