Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Noua generație de Apple iPad va avea ecrane OLED de la Samsung

Noua generație de Apple iPad va avea ecrane OLED de la Samsung
Comentează 0

Se spune că următorul iPad Apple renunță la tehnologia LCD în favoarea ecranelor OLED. Potrivit ultimelor informații, compania americană Apple cu sediul în Cupertino, a semnat contracte pentru ecrane OLED cu LG Display și Samsung Display. Ambele companii fiind responsabile de furnizarea către Apple de afișaje OLED pentru viitoarele modele de Apple iPad.

Din această cauză, se spune că Samsung Display a început să își revizuiască planurile de investiții OLED. Compania Samsung Display, conform SamMobile, discută cu Dainippon din Japonia cu privire la furnizarea de mască întinzătoare de metal fin, necesară pentru realizarea de afișaje OLED. Deocamdată, nu este clar cine va furniza majoritatea panourilor OLED pentru iPad-urile viitoare - Samsung Display sau LG Display. Compania care va primi cea mai mare parte a comenzilor va avea un mare avantaj.

Apple a mai colaborat cu ambele companii sud-coreene pentru ecrane OLED. De multe ori Apple a comentat în privința ecranelor produse de LG Display, în privința calității acestora. În schimb, compania americană este foarte mulțumită de ecranele OLED produse de Samsung Display, modelele premium Apple iPhone 13 Pro și Apple iPhone 13 Pro Max, vor avea toate ecrane produse de filiala Samsung.

Apple iPad-ul este de departe cea mai populară tabletă din lume, compania de cercetare de piață Statista estimând că Apple a livrat aproximativ 12,7 milioane de iPad-uri doar în primul trimestru al anului 2021.

Este de la sine înțeles că Samsung Display are ocazia să vândă milioane de afișaje OLED pentru iPad-uri în fiecare an. Cu toate acestea, nu va fi singur în acest sens, iar LG Display va dori o bucată din acea plăcintă.

În altă ordine de idei, se zvonește că Samsung ar fi principalul furnizor pentru cel mai recent Switch OLED a Nintendo, iar acest lucru ar trebui să ajute iar compania Samsung Display, având în vedere popularitatea consolei japoneze.

Una peste alta, afișajele OLED devin din ce în ce mai populare pe mai multe segmente de piață, iar Samsung Display se află într-o poziție foarte favorabilă în calitate de producător mondial de afișaje OLED.

 


Scrie un comentariu

trimite