Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Noua eră? Progresiştii vor să-i convingă pe spanioli să mănânce cel mult 500 de grame de carne pe săptămână

După ce au votat în Parlamentul European că bărbaţii pot să nască, progresişitii, curent care se regăseşte şi în rândul USR PLUS, vor acum să-i convingă pe spanioli să mânânce cel mult 500 de grame de carne pe săptămână (mai precis între 200 şi 500 de grame). Asta, în condiţiile în care un spaniol normal mănâncă peste un kilogram de carne săptămânal.

Noua eră? Progresiştii vor să-i convingă pe spanioli să mănânce cel mult 500 de grame de carne pe săptămână
Comentează 0

În această săptămână, ministrul pentru consum, Alberto Garzon, care face parte din formaţiunea Unidas Podemos, susţinută de alegătorii progresiști mai tineri din mediul urban, a lansat o campanie pentru a încuraja spaniolii să mănânce mai puțină carne, scrie digi24.ro.

Pe bună dreptate, reacţiile negative nu au întârziat să apară, printre cei care au luat poziţie numărându-se şi membri ai Guvernului. „Mi se pare că este o campanie neinspirată”, a spus ministrul Agriculturii, Luis Planas, într-un interviu acordat unui post de radio local.

Campania „Mai puțină carne, mai multă viață” este „nedreaptă” față de industria cărnii din Spania, care are o contribuție majoră la economia țării, a spus Planas. Aceste opinii au fost exprimate și într-o scrisoare deschisă adresată lui Garzon, trimisă de șase asociații ale producătorilor de carne. Asociațiile l-au acuzat pe ministru că a defăimat un sector care reprezintă 2,5 milioane de locuri de muncă și exporturi în valoare de aproape 9 miliarde de euro.

Demersurile progresiştilor vin în condiţiile în care spaniolii au un adevărat cult pentru jamon, şunca lor tradiţională, ceea ce dovedeşte încă o dată că mişcarea face tot ceea ce este posibil pentru a submina identitatea naţională, în favoarea unui ghiveci cultural în care tot ceea ce ţine de tradiţie trebuie aruncat la gunoi, sub pretextul că este dăunător.

Intraţi AICI pentru detalii.

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite