Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Noua campioană, meritată, a României: FC Viitorul Constanţa. Oficialii FCSB-ului cad în ridicol: fac contestaţie la TAS!

Noua campioană, meritată, a României: FC Viitorul Constanţa. Oficialii FCSB-ului cad în ridicol: fac contestaţie la TAS!
Comentează 0

FC Viitorul, echipă antrenată şi patronată de Gheorghe Hagi, a reuşit o performanţă istorică, graţie golului marcat de Gabriel Iancu (65), dintr-un penalty acordat în urma unui duel între Ionuţ Larie şi Florinel Coman. 

FC Viitorul are acelaşi număr de puncte în clasament ca FCSB, dar departajarea s-a făcut în urma rezultatelor directe din play-off, echipa lui Hagi câştigând cu 3-1 pe teren propriu şi remizând la Bucureşti, 1-1. 

Părtași sunt și fotbaliștii arădeni, George Țucudean, titular și integralist în meciul decisiv și Florin Purece, accidentat ieri. Dacă Țucudean a mai primit o medalie de campion și în sezonul 2014-2015, când a îmbrăcat tricoul Stelei și când a mai luat și Cupa României și Cupa Ligii, plus o Cupă și o Supercupă a României cu Dinamo, în 2012, în cazul lui Purece vorbim despre primul trofeu major din carieră.

Pentru prima oară în ultimii 39 de ani trei echipe au avut şanse la titlu înaintea ultimei etape, FC Viitorul, FCSB şi Dinamo. FCSB a învins-o cu 3-0 pe CS Universitatea Craiova şi a ocupat astfel locul al doilea în clasament. Dinamo a remizat cu campioana de anul trecut, Astra Giurgiu, 1-1, în Ştefan cel Mare, încheind pe locul al treilea al podiumului. 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite