Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Nokia XR30 5G va fi noul smartphone robust al HMD

Nokia XR30 5G va fi noul smartphone robust al HMD
Comentează 0

Numele Nokia încă naște nostalgii pentru utilizatorii de telefoane de vârsta a doua. Furnizorul finlandez HMD Global va lansa în curând un nou model robust, ca parte a liniei sale de smartphone-uri Android, marca Nokia. Am văzut în ultimul timp diverse imagini oficiale ale dispozitivului, cunoscut anterior ca Nokia Sentry 5G, care ar putea fi lansat în cele din urmă ca Nokia XR sau Nokia XR30 5G.

Nokia „Sentry 5G” a apărut pentru prima dată într-o foaie de parcurs de la HMD Global în toamna anului 2022, care la acea vreme a fost probabil văzut accidental într-o prezentare a unui producător publicată pe YouTube. Potrivit site-ului german WinFuture, prezentarea conținea și câteva detalii hardware inițiale, deși tabelul cu specificații nu este complet în acest moment.

Imaginile oficiale de marketing pentru noul smartphone care sunt acum disponibile arată un dispozitiv clar echipat cu caracteristici robuste, ceea ce înseamnă că are o carcasă durabilă. Două camere foto și blițul sunt plasate pe spate, de asemenea, literele „XR” pot fi citite acolo. Deoarece brandingul „Zeiss” va dispărea după încheierea parteneriatului cu brandul german, HMD Global plasează acum doar numele seriei de model pe spate.

Privit din față, Nokia „XR30” 5G se pare că s-a schimbat puțin, astfel că dispozitivul vine din nou cu margini relativ late în jurul afișajului și un orificiu central în ecran pentru camera frontală. Practic, smartphone-ul arată ca o variantă „mai dură” a ultimelor smartphone-uri Nokia. Trebuie să remarcăm că ultimele modele normale Nokia nu au venit nici ele cu un design foarte inspirat.

Potrivit fișei tehnice cunoscute în acest moment, Nokia XR 5G va veni cu 6GB de memorie RAM și 128 GB de memorie flash internă. Nu se cunoaște ce procesor va fi la bord, dar sunt speculații că va fi Qualcomm Snapdragon 695. Se spune că are două camere la spate cu una principală de 64MP și o cameră cu unghi ultra-larg de 8 megapixeli. Frontal, pentru selfie și apeluri video va avea o cameră de 16MP.

Smartphone-ul robust Nokia XR30 5G va avea o baterie cu o capacitate de 4.600mAh care se va încarca rapid folosind un adaptor de alimentare de 33 de wați. Un rival redutabil pe piața telefoanelor mobile robuste va fi Samsung Galaxy XCover 6 Pro, chiar dacă probabil telefonul Nokia nu se va ridica la nivelul celui Samsung. Prețul oficial de vânzare cu amănuntul al noului smartphone Nokia robust este de 499 USD.

Chiar dacă data exacta de lansare nu se cunoaște, poate fi lansat în orice moment, se știe prețul. Nokia XR30 5G va avea un preț de vânzare cu amănuntul recomandat: 499 de dolari.

Foto:  Nokia

 


Scrie un comentariu

trimite