Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Nokia va lansa un smartphone emblematic 5G la sfârșitul acestui an

Nokia va lansa un smartphone emblematic 5G la sfârșitul acestui an
Comentează 0

Recent un manager Nokia a spus că un smartphone emblematic 5G va fi lansat de companie până pe 11 noiembrie 2021. Oficialul Nokia, un manager de produs Nokia pentru China, nu a spus ce ar presupune dispozitivul ca specificații și caracteristici. Totuși, Zhang Yucheng, le-a promis adepților Nokia de pe Weibo că un smartphone-pilot 5G va fi lansat până pe 11 noiembrie. Zvonurile sugerează că ar putea fi o continuare a modelului Nokia 9 PureView și chiar să ruleze sistemul de operare Harmony OS de la Huawei.

A spune că marca Nokia HMD Global este în urmă pentru un nou telefon de vârf ar fi o subevaluare - nu a existat un dispozitiv de ultimă generație de când 9 PureView a sosit în 2019. Din fericire, un dispozitiv high-end adecvat ar putea fi chiar după colț. Dacă Nokia poate concura sau nu cu greii din domeniu, cum ar fi Apple iPhone 12 Pro Max sau Samsung Galaxy S21 Ultra, este o altă chestiune.

Conform Android Authority, managerul Nokia nu a spus ce ar include acest telefon Nokia în afară de wireless 5G. Cu toate acestea, zvonurile au sugerat că Nokia s-a străduit să dezvolte o adevărată continuare a modelului 9 PureView, de altfel un bun smartphone, dar cu deficiențe privind calitatea camerelor. Sunt informații că viitorul model ar putea include hardware de cameră high-end, ecran AMOLED curbat și o baterie mai mare.

Viitorul model Nokia 5G ar putea veni cu o schimbare majoră a software-ului. Surse din China au sugerat că un viitor smartphone high-end din seria X60 ar putea fi livrat cu sistemul de operare Harmony de la Huawei (cel puțin în China), mai degrabă decât o versiune tipică pentru Android. Acest lucru nu ar fi surprinzător având în vedere lipsa serviciilor oficiale Google din China, deși nu ne-am aștepta ca Nokia să rămână cu software-ul Huawei în celelalte părți ale lumii.

Ar putea fi un dispozitiv emblematic de excepție când va fi lansat și dacă va fi lansat. Deși Nokia și-a remodelat recent linia de telefoane, compania a cedat în mare măsură cota de piață celor de la Samsung, dar și la Xiaomi sau Oppo. Viitorul model emblematic Nokia 5G este puțin probabil să răstoarne situația actuală de pe piață, dar ar putea oferi concurență semnificativă și ar oferi companiei HMD Global mai mult prestigiu decât telefoanele sale low-cost oferite astăzi.


Scrie un comentariu

trimite