Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Noile smartphone-uri Google Pixel 8 și Pixel 8 Pro lansate la New York

Noile smartphone-uri Google Pixel 8 și Pixel 8 Pro lansate la New York
Comentează 0

Google a anunțat miercuri două noi telefoane Pixel și cel mai recent ceas inteligent Google Pixel, în timpul evenimentului Made by Google din New York City. Noile Google Pixel 8 și Pixel 8 Pro sunt cele mai recente încercări ale Google de a ocupa o parte din cota de piață de la Samsung și Apple.

Google Pixel 8 și Google 8 Pro au colțuri mai rotunjite și un afișaj mai plat în comparație cu modelele de anul trecut, potrivit site-ului CNBC. Modelul Pixel 8 entry-level are un ecran mai bun, cu viteze de reîmprospătare la fel de rapide ca Samsung Galaxy S23 și iPhone 15 Pro, ceea ce înseamnă că derularea prin site-uri web sau jocurile va fi mai fluidă.

Google Pixel 8 și 8 Pro au design similar cu predecesorii lor, deși sunt unele îmbunătățiri. Cele două dispozitive își păstrează totuși construcția premium, împreună cu rezistența la apă și praf IP68. De asemenea, au aceleași trăsături de design, ambele oferind o carcasă metalică a camerei care se întinde pe lățimea spatelui de sticlă. Pixel 8 are două camere la spate, în timp ce Pixel 8 Pro are trei camere, așa că există o oarecare variație între cele două dar, în general, designul lor este foarte asemănător. Aluminiul este materialul ales pentru cadrul atât pentru Pixel 8, cât și pentru Pixel 8 Pro, Pixel 8 optând pentru un cadru mat și un spate din sticlă lucioasă, iar Pixel 8 Pro optând pentru un cadru lustruit și un spate din sticlă mată.

Atât Pixel 8, cât și 8 Pro rulează pe noul cip Google Tensor G3, fabricat de compania Samsung. Tensor G3 este cipul intern al Google, care permite companiei să-și valorifice inteligența artificială și resursele de învățare automată în domenii precum camera telefonului. Google spune că cipul său G3 Tensor va îmbunătăți calitatea apelurilor și va ajuta telefonul să detecteze și să filtreze mai multe apeluri spam. Ca memorie, Pixel 8 are 8 GB de RAM și 128/256 GB stocare, iar Pixel 8 Pro are 12 GB de memorie RAM și 128/256/512 GB de stocare, dar și o variantă de 1 TB stocare.

Ambele modele rulează pe Android 14, o premieră, noul sistem de operare fiind lansat cu această ocazie. Pentru ambele telefoane Google a promis șapte ani de actualizări ale sistemului de operare, ceva ce nu oferă nimeni în acest moment pe piață, nici chiar Samsung.

Google Pixel 8 standard are un ecran cu diagonala de 6,2 inch (15,75 cm), în timp ce Google Pixel 8 Pro are diagonala ecranului de 6,7 inch (17,02 cm). Ambele sunt ecrane OLED, suportă HDR10+ și au o luminozitate maximă de 2.000 (Pixel 8), respectiv 2.400 niți.

Pixel 8 Pro are camere foto mai bune, 50 + 48 + 48 MP față de 50 + 12 megapixeli pe Google Pixel 8. Pixel 8 Pro include noi instrumente de editare bazate pe AI. Are încă popularul instrument Magic Eraser, care vă permite să eliminați imaginile nedorite din fotografii, dar are și un nou instrument foto numit Best Take. Acesta vă permite să combinați imagini similare într-una în care toată lumea se uită la cameră și zâmbește. Google mai spune că și-a îmbunătățit funcția de fotografie Real Tone pentru a ajuta la reprezentarea mai bună a nuanțelor diferitelor tonuri de piele.

Google Pixel 8 începe de la 699 USD, în timp ce Pixel 8 Pro începe de la 999 USD, ambele modele fiind deja disponibile pentru precomezi.


Scrie un comentariu

trimite