Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Noile reguli pentru obţinerea carnetului de şoferi

Noile reguli pentru obţinerea carnetului de şoferi
Comentează 0

Romania se afla pe primul loc in UE in ceea ce priveste numarul de morti provenite din accidente rutiere. Astfel, dorind să reducă numărul de decese rezultate din accidente rutiere, Guvernul  a propus ca permisul de conducere auto sa fie eliberat doar persoanelor care au absolvit invatamantul general obligatoriu.

Conform Legii educației naționale, învățământul general obligatoriu este de 10 clase cuprinzand astfel: învățământul primar (4 ani), învățământul gimnazial (4 ani) și primii 2 ani ai învățământului secundar superior (liceul). Obligația de a frecventa învățământul obligatoriu de 10 clase încetează la vârsta de 18 ani. În aceste condiții, dacă nu ai absolvit clasa a X-a nu vei putea susține examenul pentru permisul auto.

Documentul se află în dezbatere publică şi conţine ca propunere dreptul de a sustine examenul pentru permisul auto doar celor care au absolvit minim 10 clase. 

Prin această restricţie, Guvernul vrea să se asigure că la volan se vor afla doar persoanele ce au capacitatea intelectuală de a învăţa regulile de circulaţie şi de a analiza în trafic indicatoarele rutiere.


sursa: bzi.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite