Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Noile laptopuri robuste Dell combină rezistența cu viteza

Noile laptopuri robuste Dell combină rezistența cu viteza
Comentează 0

Compania americană Dell își extinde portofoliul de laptopuri robuste cu două dispozitive noi. Ambele au fost concepute pentru a răspunde nevoilor echipelor de intervenție și a altor lucrători de teren care lucrează în condiții dificile precum temperaturi extreme, vibrații constante sau niveluri ridicate de praf și umiditate, ca parte a serviciului lor.

Producătorul de computere din Austin, Texas și-a văzut cota de piață a laptopurilor robuste crescând de trei ori în ultimele patru trimestre. Conform site-ului britanic TechRadar, acest lucru a fost atribuit de de experți modului cum Dell a răspuns la nevoile clienților, proiectând și fabricând produse excelente cu specificații care răspund nevoilor utilizatorilor.

Acum, compania Dell a lansat noile laptopuri Dell Latitude 5430 Rugged și Dell Latitude 7330 Rugged Extreme. Dell a pus pe aceste modele cele mai noi procesoare Intel Core de a 11-a generație (cu vPro opțional), Intel Wi-Fi 6E cu capacitate opțională 5G, lizibilitate îmbunătățită la lumina zilei, ecrane cu până la 1.400 de niți luminozitate și capabile să răspundă atingerilor cu mănuși. Durata de funcționare a bateriei a fost îmbunătățită până la aproape 25 de ore și baterii interschimbabile. Sistemul de încărcare Express Charge Boost asigură o încărcare de până la 35% în 20 de minute.

Robustețea, fiabilitatea și performanța sunt esențiale atunci când se lucrează pe un laptop în condiții extreme. Totuși, aceste lucruri nu pot fi în detrimentul securității. Din acest motiv ambele laptopuri robuste Dell vin cu TPM 2.0 Control Vault, parole criptografice integrate, cititor de carduri inteligente prin contact sau fără contat și opțiune de scanare tactilă a amprentei.

Dell Latitude 5430 Rugged este cel mai ușor și mai puternic laptop semi-robust de 14 inch (35,56 centimetri) cu capacitate 5G de pe piață. Laptopul are o greutate de doar 1,97 kg și vine optional cu o placă grafică profesională. Laptopul Latitude 5430 este certificate cu ratingul IP53 pentru un grad ridicat de protecție împotriva prafului, murdăriei și pătrunderii apei.

Între timp, Dell Latitude 7330 Rugged Extreme este mai mic, are o diagonală a ecranului de 13 inch (33,02 centimetri). Dispune de un ecran cu vizibilitate directă la lumina soarelui de 1.400 de niți, ecran multi-touch, care poate citi atingerile cu mănușa. Dell Latitude 7330 Rugged Extreme a fost testat la căderi de la 1,8 metri. Și acest model are certificarea IP65 împotriva prafului, murdăriei și pătrunderii apei.

Ambele laptopuri robuste sunt primele de la Dell livrate cu Windows 11 preinstalat și includ, de asemenea, Dell Optimizer care utilizează AI și învățarea automată pentru a optimiza performanța pe baza utilizării. Același sistem de operare, recent lansat, va fi pe un alt laptop aproape de lansare: Samsung Galaxy Book Pro 360 5G.

Dell Latitude 5430 Rugged și Latitude 7330 Rugged Extreme vor fi disponibile pentru comandă la nivel global începând cu 9 decembrie. Nu se cunosc deocamdată prețurile acestor două modele.

Sursa Foto: Dell

 


Scrie un comentariu

trimite