Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Noi restricții în Timișoara și zeci de localități. Masca, OBLIGATORIE și în spațiile deschise

Masca de protecție devine obligatorie și în spațiile publice deschise din Timiș. În plus, activitatea restaurantelor și teatrelor din Timișoara și peste 25 de localități va fi suspendată două săptămâni din cauza creșterii alarmante a noilor cazuri Covid-19. Decizia a fost luată luni de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și vizează localitățile unde a fost depășit pragul de infectare de 1,5 la 1.000 de locuitori.

Noi restricții în Timișoara și zeci de localități. Masca, OBLIGATORIE și în spațiile deschise
Comentează 0

În Timiș se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, pe toată perioada stării de alertă, în spațiile publice deschise, astfel încât să acopere nasul și gura, respectiv: pe o rază de 100 de metri în jurul unităților de învățământ, în piețe comerciale, târguri, oboare, piețe de vechituri, piețe agroalimentare, zone de așteptare, cozi formate la intrarea în diverse instituții și societăți comerciale, stații de transport public, peronul gărilor, autogări, aeroport, în punctele de trecere a frontierei, exteriorul obiectivelor turistice, grădini de vară, festivaluri publice și private, evenimente culturale publice și private și manifestări publice, ceremonii religioase, slujbe și rugăciuni colective, în zonele de promenadă aglomerate incluzând centrele pietonale ale localităților și falezele (malurile râurilor) din interiorul localităților, parcările și zonele de agrement adiacente centrelor comerciale și mall-uri, în intervalul orar 06:00 - 24:00. Obligativitatea se instituie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani.

În localitățile unde a fost depășit pragul de infectare de 1,5 la mia de locuitori, se suspendă, 14 zile, activitatea în spațiile închise ale restaurantelor, cafenelelor și sălilor de evenimente. Restaurantele pot funcționa în regim take away și livrare la domiciliu. Se exceptează activitatea restaurantelor și cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare pentru clienții cazați în aceste unități. Se suspendă și activitatea barurilor, cluburilor și discotecilor din interiorul clădirilor.

În localitățile respective se suspendă și activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, inclusiv cazinouri, cu excepția agențiilor de pariuri și loto unde se eliberează bilet, cu respectarea regulilor de distanțare și a măsurilor de siguranță sanitară.

Se suspendă activitatea cinematografelor, activitatea cu publicul a instituțiilor de spectacole, precum și organizarea de concerte și evenimente culturale în aer liber pentru o perioadă de 14 zile în unitățile administrativ teritoriale unde a fost depășit pragul de 1,5/1000 de locuitori.

Potrivit realitateadetimis.net, localitățile în care rata de infectare la mia de locuitori depășește 1,5 sunt Buziaș - 2,86, Făget - 1,84, Sânnicolau Mare - 2,34, Belinț 1,63, Dudeștii Noi - 3,78, Dudeștii Vechi - 1,6, Dumbrăvița - 2,18, Găvojdia - 2,44, Ghiroda - 2,15, Ghizela - 1,74, Giroc - 2,28, Moșnița Nouă - 2,21, Șag - 1,69, Saravale - 2,34, Teremia Mare - 1,70, Valcani 1,57, Timișoara - 1,91, Cenei - 1,63, Coșteiu - 1,8, Foeni - 5,74, Iecea Mare - 2,21, Jamu Mare - 1,66, Jebel - 3,26, Pesac - 2,97, Pișchia - 1,56, Sânandrei - 1,86, Secaș - 2,87.

În localitățile unde rata de infectare a depășit pragul de 3 la mia de locuitori, respectiv  Dudeștii Noi - 3,78, Foeni - 5,74, Giroc - 3,01 și Jebel - 3,26 - conform analizei făcute de Direcția de Sănătate Publică Timiș a reieșit că, până în prezent, nu sunt întrunite condițiile pentru carantinarea lor.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite