Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Noi oportunități pentru tinerii cu dizabilități locomotorii

Noi oportunități pentru tinerii cu dizabilități locomotorii
Comentează 0

Timp de 5 luni, 5 voluntari din Spania, Italia și Cehia vor lucra pentru a facilita participarea activă a persoanelor cu dizabilități locomotorii la viața socială și culturală a Aradului. Pentru a reuși acest lucru, voluntarii vor organiza activități precum practicarea și promovarea para-sporturilor, ateliere interactive de limbă străină și activități interculturale. La acestea vor participa tinerii din cadrul Centrului “Creativ” și adulții din cadrul Centrului de Integrare prin Terapie Ocupațională „Tabacovici”.


În plus, voluntarii vor lucra și cu tineri din cadrul Centrului de Recuperare și Reabilitare Copii cu Dizabilități Arad și Centrul pentru Terapie și Recuperare  Ghiocelul din Arad. Aceștia vor fi implicați în activități ca desen, modelaj, jocuri de societate, șah, activități muzicale. De asemenea, va fi inițiată și o campanie de accesibilizare a Aradului pentru persoanele cu dizabilități locomotorii și de conștientizare a comunității privind importanța pe care această accesibilizare o are. Rezultatele acestei companii precum și ale activităților voluntarilor SEV pot fi urmărite în timp real pe pagina de  Facebook a proiectului, “Temerarii EVS Project”, pe blogul proiectului “http://temerariievs.blogspot.ro/ “ sau pe contul de Twitter “@TemerariiEVS”.

“Temerarii” este un proiect desfășurat în cadrul Serviciului European de Voluntariat, finanțat de către Comisia Europeană prin Programul Erasmus+.  Un număr total de 16 voluntari va fi implicat în această inițiativă, aceștia fiind găzduiți în orașul nostru de către “Organizația Tinerilor cu Inițiativă” în parteneriat cu Direcția pentru Asistență Comunitară Arad și Direcția Generală de Asistentă Socială și Protecția Copilului Arad.

Galerie foto (1)


Scrie un comentariu

trimite
Inchide