Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Noapte albă în instituțiile de cultură ale Aradului

Noapte albă în instituțiile de cultură ale Aradului
Comentează 0

Vineri, 25 august, instituțiile de cultură ale orașului au sărbătorit Zilele Aradului prin programe complexe, cum ar fi o piesă de teatru, un spectacol de marionete, un concert în aer liber. Alte instituții au avut porți deschise pentru vizitatori până noaptea târziu.

O video-proiecție pe fațata principală a Palatului Administrativ a avut loc, în premieră la Arad, o companie din Capitală realizând un spectacol de imagini, sunet și lumini, care a avut ca temă principalele povești de succes ale orașului.

Pentru acest eveniment, care a avut loc de la ora 22.00, au fost aduse la Arad 6 videoproiectoare cu o putere de 20.000 lumens, două media servere, un sistem werping și alte instalații. Echipamentele pentru proiecție au fost amplasate pe 4 turnuri de proiecție construite din layher, care aveau înălțimea de 6 metri.

Spectacolul de imagini a constat într-o întoarcere în timp, în istoria Aradului, de unde au fost preluate povești și momente de succes cum ar fi înființarea fabricii de automobile „Marta“, care a funcționat pe teritoriul orașului, Marea Unire de la 1 decembrie 1918, care a fost gândită la Arad.

Tot pe fațada Palatului Administrativ au mai putut fi văzute imagini dedicate echipei de fotbal UTA șiTeatrul Clasic „Ioan Slavici“.

Palatul Administrativ din Arad este o clădire construită între anii 1872-1875, planul clădirii fiind în formă de „U“, cu un turn central înalt de 54 m iar orologiul din turn, este adus din Elveţia în anul 1878.


Scrie un comentariu

trimite