Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Nicuşor Dan a vizitat fabrica de tramvaie Astra Arad (FOTO)

Nicuşor Dan, primarul Capitalei, a vizitat astăzi fabrica de tramvaie Astra Arad. Acesta s-a aflat în fruntea unei delegaţii din care au mai făcut parte consilieri generali şi reprezentanţi ai Societăţii de Transport Bucureşti. Asta, în condiţiile în care Primăria Bucureşti a semnat un contract cu fabrica de la Arad pentru 100 de tramvaie de 36 de metri.

Nicuşor Dan a vizitat fabrica de tramvaie Astra Arad (FOTO)
Comentează 0

„Am fost azi la fabrica Astra Arad, cu care Primăria Capitalei are un contract pentru execuția a 100 de tramvaie, ce vor începe să fie livrate în acest an. Vestea bună e că primele tramvaie, în număr de 6, vor sosi în iunie, cu câteva luni înainte de data contractuală.

Am vrut să văd cum merge producția tramvaielor și am făcut chiar o călătorie de testare, pentru a vedea cum se comportă tramvaiele pe traseu și ce performanțe au din punctul de vedere al siguranței și confortului călătorilor.

Am discutat la Astra cu proprietarul companiei, Valer Blidar, cu muncitori și ingineri angajați în producția efectivă a tramvaielor, dar și cu europarlamentarul arădean Gheorghe Falcă. Tramvaiele de la Arad sunt foarte necesare pentru înnoirea parcului de tramvaie bucureștean, care e compus în marea majoritate din tramvaie fabricate înainte de 1990”, a scris pe Facebook Nicuşor Dan.

În încheiere, acesta a ţinut să precizeze că împreună cu cele 100 de troleibuze și cele 100 de autobuze electrice pe care PMB le va cumpăra, achiziția tramvaielor e un pas important pentru electrificarea flotei de transport public din Capitală.

Sursa foto: Facebook Nicuşor Dan

Galerie foto (5)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite