Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Nelu Tătaru anunță încă ”două sezoane” de coronavirus. Toate spitalele devin suport pentru COVID

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, joi, la un post TV, că românii trebuie să se obișnuiască să conviețuiască încă „două sezoane” cu virusul.

Nelu Tătaru anunță încă ”două sezoane” de coronavirus. Toate spitalele devin suport pentru COVID
Comentează 0

”Noi trebuie sa ne obisnuim să convietuim inca vreo doua sezoane cu acest virus. O parte din populatie se va imuniza. O parte din populatia va invata sa se protejeze. Cred că se va transforma în gripă sezonieră, sper să stabilizăm virusul și să facem un vaccin. Ar mai putea fi un vârf în toamnă, dar nu de aceeași amploare”, a spus Nelu Tataru.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a precizat că România se îndreaptă spre vârful pandemiei de 20 mii de cazuri, adăugând astfel că se caută spații pentru a relaxa situația din spitalele. Tătaru a punctat că după ce țara noastră va trece de vârful pandemiei, toate spitalele vor deveni COVID-19.

„Poate după 15 mai să avem o scădere a numărului de infecții. Suntem în momentul în care avem mai multe focare, multe cadre medicale infectate, plus lipsa personal medical.

Odată atins vârful, toate spitalele vor deveni COVID19.

Mai avem și spitale de campanii. Căutăm spații pentru a relaxa situația spitalelor. Dacă nu mai avem cetățeni de afară, spațiile de carantină să fie date pacienților asimptomatici. Pot să vă asigur că personalul medical își face treaba”, a spus ministrul Sănătății, la un post TV.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite