Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

„Nelu Scripciuc 50”: Expoziție personală de fotografie: Nelu Scripciuc la 50 de ani de viață

„Nelu Scripciuc 50”:  Expoziție personală de fotografie: Nelu Scripciuc la 50 de ani de viață
Comentează 0

              „Foto Club Pro” Arad, Filiala „Ioan Slavici” Arad a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și Complexul Muzeal Arad vă invită joi, 28 septembrie 2023, ora 18.00, la deschiderea expoziţiei aniversare de fotografie „Nelu Scripciuc 50”. Evenimentul va avea loc la Galeria „Clio”, str. Horia, nr. 10.

Nelu Scripciuc s-a născut la Arad și a copilărit în localitatea Horia. Este licențiat în Științe ale Comunicării, specializarea Jurnalism, la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad și absolvent de master în specializarea foto-video la Facultatea de Arte și Design din cadrul Universității de Vest din Timișoara.

 A fost pasionat de artele vizuale încă din tinerețe. În anul 1995 a înfiinţat o firmă  în acest domeniu, „Foto Video Focus”, iar, doi ani mai târziu a decis să se dedice total acestei pasiuni. Aceasta când, în anul 1997, devenea fotoreporter la ziarul arădean „Observator”. De atunci, adică de peste 25 de ani, a desfășurat o amplă activitate publicistică, neîntreruptă, în domeniul fotografiei jurnalistice dar și în domeniul audio-vizual, la ziare locale, regionale sau naționale („Observator”, „Jurnalul Național”, „Vestic.ro”) și la posturile de televiziune „TV Arad” și „West TV”.

În anul 2000 a devenit membru al Asociației „Foto Club” Arad, iar între 2001-2008 a fost președintele acesteia. În 2008 a fondat - și de atunci conduce - Asociația Fotografilor Profesioniști „Foto Club Pro” Arad.       

I-au fost acordate numeroase premii și distincții naționale și internaționale, atât pentru fotografia de presă cât și pentru fotografia artistică, fiind totodată și ambasadorul unor asociații de profil de peste hotare.    

Începând cu anul 2017 lucrează ca artist fotograf la Complexul Muzeal Arad, unde are ca obiectiv imortalizarea și punerea în valoare a patrimoniului material arădean.

Din anul 2019 este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, făcând parte din Filiala „Ioan Slavici” Arad a UZPR.

Așadar, joi, 28 septembrie 2023, ora 18.00, toți iubitorii artei fotografice sunt invitați la la Galeria „Clio” (str. Horia, nr. 10) a Complexului Muzeal Arad, să-l sărbătorim, la semicentenar, pe artistul și colegul nostru Nelu Scripciuc. Și el ne promite un cadou frumos: expoziţia aniversară de fotografie „Nelu Scripciuc 50”. 

 

V.Filip

 

 

Galerie foto (1)


Scrie un comentariu

trimite