Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Negru și Roșu

UTA- Craiova 1948 2-1

Negru și Roșu
Comentează 0

 

 

Două culori ce au avut și ele meciul lor aseară pe ” Francisc Neuman”.

Dar mai întâi să vă povestesc despre trandafirii mei din curte. Predomină cei de culoare roșie și albă. Nu neapărat datorită unei asemănări cu alb-roșul UTA-ei, ci doar așa din întmplare. Îi admir și acum pentru strădania lor de a pătrunde cât mai adânc în toamnă. Parcă sunt și mai maiestoși. Mi-a adus aminte de ei momentul serii de fotbal de-aseară, atunci când scenariul inegalabilei galerii arădene ne-a prezentat acea imagine cu fularele aliniate perfect deasupra capetelor celor ” Cu UTA până la moarte”.

Felicitări

celui sau celor cu ideea.

Aseară cei din Galeria UTA și nu numai , ci și cei din ambele tribune au fost magistralii ” trandafiri” ai începutului de toamnă.

Nici ” Negru” nu s-a lăsat mai prejos. Un Negru căruia nu i-am găsit componența l-a reprezentat ” mesajul ” dintr-o altă galaxie tipărit în zona mijlocului terenului. Întrebam în stânga și-n dreapta , am vrut să-l sun pe prietenul meu Nelu Toader ”grădinarul gazonului”, doar, doar voi afla ” de ce negru”?

Am aflat o parte din răspuns în minutul 9, atunci când în urma unei faze create de doi jucători ai UTA-ei de culoarea....( cum să scriu să nu par rasist) ...de culoarea marcajului galatic de pe teren, Jobello și Otele s-a născut primul gol al Bătrânei Doamne.

Un alt Negru de care -mi era teamă a fost micuțul fundaș dreapta al oltenilor, remarcat de mine și-n alte partide ale formației din Craiova. Tot un ” micuț” și tot de ” abanons” dar mult mai tehnic, prezenta pericol pentru noi. Mijlocașul Asamoah inepuizabil și mereu imprevizibil.

Și ca să pun final meciului celor două culori...am avut și noi un ” Negru ” printre liderii galeriei. Claudiu...și el mereu imprevizibil.

Trăgând linie, constatarea finală a fost că ROȘUL a câștigat pe toate planurile, deși superbii trandafiri roșii din tribune au avut ( ca de altfel toți trandafirii) și câțiva spini veninoși. Acele ” Muie” trimise în două – trei direcții prevăzute în scenariu.

Dar ce s-ar face tradafirii fără spini? Sigur și-ar pierde personalitatea.

Închei cu un răspuns pentru întrebarea ( nedumerirea) transmisă pentru mine de către un prieten , bun cunoscător al fenomenului ” fotbal”:

- Nea Nelu , sunt curios acum ce vei scrie despre strarea terenului”?

Răspunsul meu este:

- Toate golurile acestui meci s-au înscris în jumătatea afectată a terenului

Concluzia: ”Nu moare UTA când doresc concertele”!

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite