Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

NĂDLAC | Val de migranți în ultimele 24 de ore, la granița cu Ungaria

Poliţiştii de frontieră arădeni au prins, în ultimele 24 de ore, 14 cetăţeni din Irak, Iran şi Palestina, solicitanţi de azil în România, care au încercat să iasă ilegal din ţară.

NĂDLAC | Val de migranți în ultimele 24 de ore, la granița cu Ungaria
Comentează 0

Luni dimineață, în cadrul unei acţiuni specifice pentru combaterea migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră din Vama Nădlac II au prins cinci bărbaţi care se deplasau pe jos pe marginea autostrazii A1, pe câmp, spre Ungaria. Aceștia au fost reținuți la aproximativ 500 de metri interior faţă de linia de frontieră. S-a stabilit că sunt cetăţeni din Irak şi Palestina, solicitanţi de azil în România, cu vârste cuprinse între 20 şi 57 de ani, care au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schenghen şi au recurs la această metodă pentru că nu posedau o viză valabilă.

În noaptea de luni spre marți, la Nădlac au prinse nouă persoane, doi bărbaţi, o femeie şi 6 copii, care se deplasau spre Ungaria tot prin câmp. Migranții au fost reţinuți la 200 de metri interior faţă de linia de frontieră și s-a stabilit că sunt din Irak şi Iran, solicitanţi de azil în România. Au vârste cuprinse între 15 şi 33 de ani și au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schenghen. Ei s-au deplasat cu autoturisme taxi până în oraşul Nădlac, de unde şi-au continuat călătoria pe jos până în momentul reţinerii.

Toți cei 14 migranți sunt cercetați pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite