Vremea Romania, Arad 15°C

Stiri Arad

NĂDLAC: Șapte irakieni, descoperiți ascunși după un perete fals, în remorca unui camion - FOTO

Șapte cetățeni irakieni solicitanți de azil în România, între care doi copii, au fost prinși când încercau să iasă ilegal din țară prin Vama Nădlac II.

NĂDLAC: Șapte irakieni, descoperiți ascunși după un perete fals, în remorca unui camion - FOTO
Comentează 0

Autoritățile din Vama Nădlac II au verificat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, un camion condus de un bulgar în vârstă de 35 de ani, însoțit de un conațional de 32 de ani. Aceștia urmau să iasă din țară, însă în timpul controalelor efectuate în remorcă, polițiștii au descoperit un perete fals, în spatele căruia se aflau patru bărbați, o femeie și doi copii.

”În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetaţeni irakieni, solicitanţi de azil în România, cu vârste cuprinse între 8 şi 34 ani. În cadrul primelor cercetări, persoanele au declarat că doreau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen şi au recurs la această metodă deoarece nu posedau documente de călătorie pentru trecerea frontierei”, precizează un comunicat remis, duminică, de Poliția de Frontieră Arad.

Cei cinci irakieni adulți sunt cercetați penal pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar cei doi bulgari, pentru trafic de migranţi.

Galerie foto (3)

Scrie un comentariu

trimite