Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Muzeu etnografic: CJA investește în renovarea clădirii pe care a cumpărat-o recent

Consiliul Județean Arad investește în renovarea celei mai recente clădiri achiziționate pentru desfășurarea activității Complexului Muzeal Arad. Este vorba despre clădirea de pe Bulevardul Revoluției, colț cu strada Unirii, acolo unde se dorește realizarea unui muzeu etnografic. În acest sens, consilierii județeni au aprobat indicatorii tehnico-economici, faza Documentație de avizare a lucrărilor de intervenție (D.A.L.I.), pentru renovarea fațadei acestui imobil. 

Muzeu etnografic: CJA investește în renovarea clădirii pe care a cumpărat-o recent
Comentează 1

„Terenul și construcția existentă, propuse în cadrul obiectivului de investiții «Renovare fațadă», fac parte din patrimoniul public al Județului Arad și sunt în administrarea Complexului Muzeal Arad. Corpul de clădire propus în cadrul obiectivului de investiții situat în municipiul Arad, B-dul Revoluției, nr. 97, a fost construit în anul 1930, iar infrastructura este învechită, cu urme de uzură și degradări atât tehnice cât și vizuale”, a declarat Ionel Bulbuc, vicepreședintele CJA.

Durata estimată de execuție este de șase luni, iar valoarea este de 1.104.574,19 lei, fară TVA. În acest imobil vor fi puse în valoare și expuse publicului și alte exponate aflate în patrimoniul Complexului Muzeal Arad. Clădirea preluată de Complexul Muzeal are o suprafață construită de 940 mp și suprafața construită desfășurată de 1877 mp, cu regim de înălțime D+P+E+pod.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite