Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Municipiul, în zodia curățeniei..., a „Curățeniei de primăvară”

Reprezentanții Primăriei anunță că de astăzi a început o operațiune care are loc an de an... „Curățenia de primăvară”. Aceștia susțin că este vorba despre o acțiune cu un program bine stabilit, care însă poate suferi mici modificări, în caz de condiţii meteo nefavorabile

Municipiul, în zodia curățeniei..., a „Curățeniei de primăvară”
Comentează 0

„Anul acesta, «Curăţenia de primăvară» a început  chiar din centrul municipiului, căruia i-au fost alocate cele mai multe zile, mai exact cinci. Astfel între 18 şi 22 martie, echipele edilitare vor executa toaletări, recepări, tăieri arbori şi vor tunde gardul viu acolo unde este necesar. Străzile din zona centrală a municipiului vor fi măturate şi spălate, iar platformele gospodăreşti vor fi şi ele igienizate. La nivelul canalizării pluviale se vor executa lucrări de întreținere, gurile de scurgere vor fi curăţate, se vor înlocui grătarele şi gurile de scurgere din material compozit, care au fost fie avariate, fie au fost sustrase. De asemenea se vor înlocui capacele căminelor de vizitare. Sunt programate de asemenea reparaţii şi lucrări de întreţinere a iluminatului public, corpurile de iluminat defecte şi becurile arse vor fi înlocuite, se vor remedia defecţiunile înregistrate de reţele. În egală măsură, echipele S.C. ELBA S.A vor verifica modul în care funcţionează iluminatul public. Nu în ultimul rând locurile de joacă vor trece şi ele printr-o serie de lucrări de întreţinere şi reparaţii”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei.

Program de curățenie

Lucrări similare sunt programate sunt programate și în restul cartierelor din municipiu. Edilii susțin că Aradul a fost împărţit în zece zone, fiecăreia dintre ele fiindu-i alocate în medie  trei zile. „Excepţie face cartierul Grădişte, unde echipele edilitare care sprijină municipalitatea la «Curăţenia de  primăvară», vor zăbovi o singură zi, mai exact 4 aprilie 2019. Două zile au fost rezervate Căii Romanilor, inclusiv Cartierului Drăgăşani. Echipele edilitare ar trebui să ajungă în zonă la începutul lunii aprilie, mai exact între 2 şi 4 aprilie. Până atunci însă curăţenia ar trebui să fie finalizată în cartierele Alfa şi Pârneava, unde echipele edilitare vor interveni între 25 şi 27 martie 2019 şi cartierele Confecţii şi Silvaş unde acţiunea Primăriei ar trebui să se deruleze între 28 martie şi 1 aprilie 2019. În cartierele Aradul Nou şi Sânicolaul Mic se va face curăţenie în prima săptămână a lunii aprilie, respectiv între 5 şi 9 aprilie.  Urmează zona Calea Aurel Vlaicu partea stângă, inclusiv Cartierul Bujac între 10 şi 12 aprilie, urmată de alte trei zile de «Curăţenie de primăvară», tot pe  Calea Aurel Vlaicu, dar de această dată pe partea dreaptă, inclusiv cartierul Gai. Ultimele șase zile ale tradiţionalei «Curăţenii de primăvară» au fost rezervate cartierului Micălaca. În Zona 100 – 200 echipele edilitare ar trebui să ajungă între 18 şi 22 aprilie, iar între 23 şi 25 aprilie se va interveni în Micălaca, Zona 300-500”, se mai arată în comunicat.

În încheiere, edilii vin cu un îndemn pentru arădeni. „Să nu uităm însă că acţiunea «Curăţenia de primăvară» este şi o datorie civică a cetăţenilor, asociaţiilor de proprietari/locatari, agenţilor economici. Îi invităm pe această cale să se alăture demersului municipalităţii, iar celor care au făcut-o deja cu ocazia acţiunilor similare anterioare, le mulţumim pentru sprijinul acordat. Până la urmă, Aradul poate fi mai curat cu ajutorul fiecăruia dintre noi!”, mai susțin reprezentanții Primăriei.

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite