Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Multiplu campion la alergări de maratoane , veterani, a ajuns la finiș după 92 de ani

Era jovial , lucid până în ultimii ani de viață. Vorbea intr-una. Când l-am avut invitat la o emisiune ” Microb” pe vremea  TV Intersat si a  TV RCS -RDS -, a venit cu vioara....să-mi arate că nu numai alergarea e plăcerea lui...și a cântat în direct.

Multiplu campion la alergări de maratoane , veterani, a ajuns la finiș după 92 de ani
Comentează 0

Bogdan Gheorghe, pentru că despre el este vorba, s-a stins ieri la vârsta de 92 de ani. A alergat până la peste 80 de ani. Sponsorizat de fostul atlet și om de afaceri Sanu Ion, Bogdan Gheorghe a participat la o mulțime de întreceri sportive pentru veterani, atât în Arad, Baia Mare, Cluj, Oradea , Ungaria , Serbia, mereu venind acasă cu medalii la gât.

Plin de energie, la o vizită pe care i-am făcut-o acasă , mi-a arătat ca un copil , colecția lui de medalii, zeci de tricouri , cupe, dar mai ales draga lui vioară. Locuia undeva într-un bloc de lângă gară, aproape de liniile ferate.
” Mă iau câteodată la întrecere cu trenurile” , glumea nea Ghiță. 

L-am văzut o singură dată la un concurs pe distanță de 200 de m. A câștigat detașat cu un avans de peste 30 de m față de ocupantul locului secund, acesta fiind și mai tânăr decât el. Avea prieteni, tot alergători, cei mai apropiați fiind Lucian Neagu, Elena Avram și Gheorghe  Mosion. Cu acesta din urmă se va întâlni de mâine sus în ceruri.

Azi e ultima seară de priveghi , la capela cimitirului Eternitatea ( UTA), iar mâine, vineri de la ora 13 , va avea loc înmormântarea.
Dumnezeu să te odihnească -n pace, nea Ghiță Bogdan!
 

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite