Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ludovic Orban şi-a prezentat la Arad moţiunea cu care va candida la Congresul PNL din 25 septembrie (FOTO)

Ludovic Orban, preşedintele Partidului Naţional Liberal, a fost în seara aceasta la Expo Arad, unde şi-a prezentat în faţa liberalilor arădeni moţiunea cu care va candida pentru un nou mandat la Congresul din 25 septembrie.
 

Orban a fost susținut de o echipă din care au făcut parte foștii miniștri Alexandru Nazare, Violeta Alexandru, care a pus accent pe calitățile de lider și o direcție națională pentru PNL. Obiectivul de a avea o guvernare liberală și un partid puternic, unit după 25 septembrie a fost împărtășit de toată lumea.

Ludovic Orban şi-a prezentat la Arad moţiunea cu care va candida la Congresul PNL din 25 septembrie (FOTO)
Comentează 2

Ludovic Orban s-a arătat încrezător că poate câștiga competiția internă și este cel mai potrivit pentru a conduce PNL în viitor. „Am fost în 36 de conferințe, am ținut să ajung în cât mai multe locuri. Am venit din respect pentru dumneavoastră, pentru ca decizia să fie luată în cunoștință de cauză”, a spus acesta. „Nu aș fi candidat dacă nu aș fi fost convins că pot să aduc PNL la victorie, că sunt liderul PNL care se bucură de cea mai mare încredere din partea cetățenilor. Votați cum vă spun  oamenii. Când vă spun că pot să duc PNL la victorie, știu ce spun”, a declarat acesta. Ludovic Orban a spus că sondajele de opinie arată că românii vor o guvernare de dreapta. „PSD a fost dintotdeauna adversarul nostru, inamicul nostru, trebuie să ținem PSD departe de guvernare”, a apreciat el. În intervenția finală, a îndemnat liberalii să voteze liber pentru binele PNL.

Din partea liderilor locali, au anunțat că votează moțiunea depusă de Ludovic Orban primarul Aradului, Călin Bibarț, primarul Ineului Călin Abrudan și senatorul Ioan Cristina. Călin Bibarț a vorbit despre respectul pentru președintele Orban, care este apropiat de liberali, de oameni. „Este primul prim-ministru care a venit la Cetatea Aradului și a semnat pentru finanțare. Aveți votul meu și respectul meu”, a spus el. Călin Abrudan a spus că „primarii așteaptă investiții, liniște și pace”, în timp ce senatorul Cristina a rememorat un parteneriat de durată cu Ludovic Orban pe care l-a considerat „cel mai bun președinte PNL și cel mai bun premier PNL din perioada postdecembristă.”

Cere votul delegaţilor din fiecare filială

 Înainte de a intra în sala în care a avut loc prezentarea moţiunii, Orban a declarat că cere votul delegaţilor fiecărei filiale, pentru că preşedintele Partidului Naţional Liberal trebuie ales de fiecare delegat care participă la Congres. „Eu le prezint colegilor viziunea mea, obiectivele pe care le am, obiectivele în guvernare pe care trebuie să le aibă Partidul Naţional Liberal şi evident le prezint garanţiile că pot conduce Partidul Naţional Liberal spre victorie şi spre performanţă în guvernare, aşa cum am arătat în cei patru ani în care am condus partidul”, a declarat Ludovic Orban.

Cu toate că este în competiţie directă cu premierul Florin Cîţu, care candidează de asemenea pentru funcţia de preşedinte al PNL, Orban susţine că toţi parlamentarii liberali vor vota împotriva moţiunii de cenzură depusă de USR PLUS şi AUR, dar cu toate acestea nu exclude o posibilă demisie a premierului pentru refacerea coaliţiei cu USR PLUS.
„Evident că la moţiunea de cenzură noi am hotărât că vom vota împotrivă. E în fişa postului pentru orice parlamentar liberal să apere guvernul Partidului Naţional Liberal. Pe de altă parte, este evident că nu putem reface coaliţia în actuala structură guvernamentală, iar din punctul meu de vedere este necesară soluţionarea cât mai rapidă a crizei şi una dintre posibilele soluţii este inclusiv demisia premierului”, a mai spus Orban.

Despre vaccinarea obligatorie

Acesta a vorbit şi despre noile reguli introduse de Guvern cu privire la vaccinarea sau testarea periodică a anumitor categorii de bugetari.

Practic nu s-a discutat la nivel politic, au fost două discuţii în coaliţie pe tema asta. Personal, anumite categorii, care au expunere foarte mare, care intră în interacţiune cu cetăţenii, din punctul meu de vedere trebuie să se vaccineze, pentru că reprezintă o garanţie a faptului că nu-i expun riscurilor pe cei cu care interacţionează.

Trebuie accelerată campania de vaccinare, cu mai multă energie, trebuie mai multă energie şi mai mult efort din partea Guvernului şi a autorităţilor, trebuie implicate autorităţile locale, toate entităţile care pot să îi convingă pe oameni de necesitatea vaccinării, de asemenea, trebuie continuată campania de informare publică, astfel încât oamenii să respecte măsurile de protecţie sanitară, să reducă la maximum posibilitatea îmbolnăvirilor”, a afirmat Ludovic Orban.

Lucian Şerban

Foto Vasile Zărăndan

Galerie foto (23)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide