Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Moștenitorii fricii – lansare de carte

Moștenitorii fricii – lansare de carte
Comentează 0

Semnatara a 10 cărți de proză, 9 romane și un volum de teatru, scriitoarea arădeană Lia Alb se pregătește să iasă în fața publicului cu cea de-a 11 carte, un roman, așa precum e de așteptat.

Romanele sale sunt rezultatul unei respirări imediate a realității trăite direct sau indirect și a reflectării acesteia. Potrivite structurii interioare a Liei Alb, dar și cazuisticii bogate și impresionante pe care avocata le-a trăit pe holul „Pașilor pierduți”, cărțile sale se sprijină pe experiențe deloc fictive, experiențe personale sau ale altora, dureroase, dramatice sau tragice pe care le filtrează prin propria sensibilitate și le transformă în literatură. Înzestrată cu intuiția literarului, ea dă șansa obișnuitului să se prefacă în literatură și semenului să devină personaj.

Așa se  nasc, de altfel, cărțile scriitoarei. Așa s-a întâmplat cu Nădlacul și nădlăcanii („Senioria Țărănească”), cu „slujitorii Domnei legate la ochi” („Pași pierduți”), cu o călugăriță, (Maica Anghelina), cu înfruntătorii pandemiei (Iov și... Iova) și cu „sursele” din cartea care se va lansa, „Moștenitorii fricii”.

Despre „Moștenitorii fricii”, scriitorul și jurnalistul Robert Șerban, cel care va face prezentarea ei la lansare, Miercuri, 13 Martie, la ora 17.00, în Sala Artă și Multimedia „Sabin Drăgoi”, a Bibliotecii Județene „A.D. Xenopol” Arad spune:

”Nu o poveste de necrezut e în acestă carte, ci trei. Toate au aceeași rădăcină și-deși personaje diferite ce trăiesc în medii diferite-se întâlnesc, la final, în același punct.”

Proaspăt ieșită de sub tipar, la editura Aranca, Sâmpetru Mic, cartea și autoarea trăiesc împreună arzând „pănă la capăt” (Cornel Ungureanu)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite