Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Moș Crăciun a adus în dar pompierilor arădeni o autospecială de salvare de la înălțimi

Moș Crăciun a adus în dar pompierilor arădeni o autospecială de salvare de la înălțimi
Comentează 2

Inspectoratul pentru Situații de Urgență VASILE GOLDIȘ al Județului Arad a fost dotat zilele acestea cu  o autospecială de salvare de la înălțimi cum arădenii au văzut până acum doar în filme.

Extrem de performantul utilaj a fost prezentat mass-mediei arădene în cursul zilei de joi, 21 decembrie, într-o conferință de presă unde jurnaliștii au fost poftiți să-și testeze curajul până la o înălțime de peste 40 de metri.

Iată și caracteristicele autospecialei, într-o sumară trecere în revistă:

Autospeciala are în dotare prize de putere, care pun în mișcare instalația specială, are, desigur și un dispozitiv de calare, ce stabilizează mașinăria pe timpul intervențiilor, conul de rotire, două pupitre de comandă, unul lângă turnul de rotire și unul pe platforma de lucru. De asemenea posedă  instalație de stingere, ce poate să refuleze atât apă, cât și spumogen. 

Înălțimea maximă de lucru este de 42 de metri, iar în plan orizontal se poate roti la 360 grade. Viteza maximă a vântului la care poate lucra autospeciala în condiții normale  este de 12m/s, pe platforma de lucru ridicată la maxim. Iar nacela are senzori de avertizare, care te atenționează atunci când te apropii de un obstacol.

Se poate lucra și de la pupitrul de comandă principalși de la cel secundar, ce poate fi manipula de către un pompier aflat pe platforma de lucru.

Pe scurt, o AUTOSPECIALĂ LA ÎNĂLȚIME !!!

 

Galerie foto (72)


Scrie un comentariu

trimite