Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Elevii Colegiului de Arte „Sabin Drăgoi” au prezentat machetele grupului statuar ,,Arad 1918"

Primăria Municipiului Arad, în colaborare cu un grup de cadre didactice și elevi ai Colegiului de Arte ,,Sabin Drăgoi" din Arad, a inițiat un demers pentru marcarea celor 100 de ani de la Marea Unire, prin  realizarea unei lucrări de artă tridimensională ,,ARAD 1918" care va fi inaugurată în data de 30 noiembrie 2018.

Elevii Colegiului de Arte „Sabin Drăgoi” au prezentat machetele grupului statuar ,,Arad 1918
Comentează 0

Vice-primarul municipiului Arad, Călin Bibarț, a precizat, cu această ocazie: „Acesta este un demers al comunității arădene, reprezentată de Primăria Municipiului Arad, prin care marcăm cei 100 de ani de la Marea Unire și încercăm să arătăm forța și importanța Aradului în acei ani. Din păcate, în cei 28 de ani care s-au scurs de la Revoluția din decembrie 1989, toate guvernele României, de atunci până în ziua de astăzi, nu au reușit să realizeze, în orașul nostru, un monument-simbol al Marii Uniri. Într-o astfel de situație, administrația arăderană a incercat să atingă, măcar parțial, acest deziderat al arădenilor. Mulțumiri publice și îndrumătorilor, și tinerei generații, pentru implicarea în acest demers. Sper ca tot acești tineri să fie implicați și în realizarea proiectului mai amplu, atât de mult amânat și așteptat de către arădeni.”

Joi, 15 noiembrie 2018, grupul de 16 elevi care au făcut parte din echipa acestui proiect, împreună cu dascălii care i-au coordonat, au prezentat, în cadrul unei conferințe de presă, machetele pe care le-au realizat și au explicat ei înșiși cum s-au coagulat ideile lor într-o formă unitară. “Doresc să mulțumesc comunității pentru ocazia de a ne implica în acest proiect. Pentru noi, inițiativa a venit ca o mănușă, deoarece ne doream să facem ceva deosebit, având în vedere că marcăm în acest an 60 de ani de existență. Concursul de idei, lansat la festivitatea de încheiere a anului școlar, în luna iunie, a generat o mare bucurie în rândul elevilor și a corpului profesoral. Mulțumesc copiilor pentru curajul de a se implica și profesorilor coordonatori, pentru efortul depus”, a subliniat doamna Dorina Trandafir, director al Colegiului de Arte ,,Sabin Drăgoi" din Arad.

Grupul statuar va fi amplasat în scuarul din proximitatea fostului cinematograf Dacia.

Galerie foto (16)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite