Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Modificări legislative importante privind munca de zilier

Modificări legislative importante privind munca de zilier
Comentează 0

În 22 mai au intrat în vigoare modificările legislative privind zilierii. Noutăţile sunt prevăzute de Legea 105/2017, pentru modificarea și completarea Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activități cu caracter ocazional desfășurate de zilieri, act normativ potrivit căruia niciun zilier nu poate presta activităţi pentru acelaşi beneficiar pe o perioadă mai lungă de 90 de zile cumulate pe durata unui an calendaristic. Excepție fac zilierii care prestează activităţi în domeniul creşterii animalelor în sistem extensiv prin păşunatul sezonier al ovinelor, bovinelor, cabalinelor, precum şi activităţi sezoniere în cadrul grădinilor botanice aflate în subordinea universităţilor acreditate; în cazul acestora, perioada nu poate depăşi 180 de zile cumulate pe durata unui an calendaristic.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad atrage atenția că cei care folosesc registru de evidență a zilierilor trebuie să-l depună până cel târziu în data de 5 a fiecărei luni, la sediul instituției.

În anul 2016, numărul zilierilor înregistraţi (poziţii în registru) a fost  de 86.005, în timp ce numărul de angajatori noi care au achiziţionat registru de evidenţă a zilierilor, în anul 2016, a fost de 57.

În primele patru luni ale acestui an au fost înregistrate un număr de 22.622 de poziții în registru.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite