Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Modernizarea CET-ului, pe masa consilierilor municipali

Începând de anul viitor, instalațiile vechi ale CET-ului nu mai vor putea fi folosite. Astfel, consilierii au votat astăzi un proiect care propune modernizarea sistemului de termoficare. 

Modernizarea CET-ului, pe masa consilierilor municipali
Comentează 0

Punctul 20 pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a CLM de azi a fost - Proiect de hotărâre nr. 576/2022 privind aprobarea documentației tehnico-economice și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiție SF -”Implementare proiect la sursă CET Hidrocarburi Arad Secțiunea Lot 1 : Unitatea de producție energie termică cu cazane apă fierbinte  fără cogenerare” - inițiativa primarului. 

Primarul Călin Bibarț a luat cuvântul pe această temă: „Am depus proiectul la Ministerul Energiei, unde principiul este primul venit, primul servit. A depus Constanța un proiect, Aradul este pe locul 3, dar acum sunt în evaluarea celor de la Constanța unde suntem cu un pas înainte pentru că știm ce le bagă de vină. Unele componente nu vor să le finanțeze, e cazul cazanelor, de aceea venim cu acest SF (studiu de fezabilitate, n.r. ), pentru că ele vin cu ansamblul necesar. Cazanele vechi pot funcționa până maxim anul viitor, ideea este să ne putem mișca repede, ar mai fi și alte variante cu cazane mai mici. Dar în principal ne lipsesc cele neeligibile care nu pot fi finanțare de la minister. Ulterior, putem reface documentația”, a afirmat primarul Călin Bibarț. 

 

 


Scrie un comentariu

trimite