Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

MITA LA BACALAUREAT | Spânu e judecat într-un nou dosar, pentru că ar fi pretins bani și altor absolvenți de liceu

Fostul inspector şcolar general adjunct din Arad Mihai Spânu, condamnat anul trecut la închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă după ce a primit mită la bacalaureat, este judecat într-un alt dosar, pentru că ar fi pretins bani și altor candidați.

MITA LA BACALAUREAT | Spânu e judecat într-un nou dosar, pentru că ar fi pretins bani și altor absolvenți de liceu
Comentează 2

Potrivit unui comunicat de presă remis, vineri, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, procurorii au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Mihai Spânu  pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Procurorii susțin că Spânu, în calitate de inspector şcolar general adjunct în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad, în perioada mai-iunie 2014, a pretins câte 250 euro de la patru elevi, pentru fiecare disciplină în parte, ”în vederea promovării frauduloase a examenului de bacalaureat, susţinând că are influenţă asupra persoanelor implicate în organizarea acestuia”. 

Dosarul a fost înaintat pentru soluţionare Tribunalului Arad.

La începutul lunii octombrie 2014, Spânu fusese condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, după ce ar fi primit mită la bacalaureat.

În același dosar a fost condamnată profesoara de limba română Lavinia Biț, care a primit doi ani cu suspendare.

Procurorii au declarat, anul trecut, după izbucnirea scandalului, că pentru fiecare probă de la bacalaureat se cereau între 300 şi 500 de euro, iar suma creştea cu 50-100 de euro pentru fiecare punct în plus. Candidaţii ar fi plătit şi 900 de euro pentru a promova bacalaureatul în acest fel.
 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite