Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Misiunile pompierilor militari arădeni în perioadă minivacanței prilejuită de 1 Mai și Sărbătorile Pascale

Misiunile pompierilor militari arădeni în perioadă minivacanței prilejuită de 1 Mai și Sărbătorile Pascale
Comentează 0

În perioada minivacanței prilejuite de Ziua Internațională a Muncii și Paștele Ortodox (01.05 - 06.05.2024), peste 130 de pompieri arădeni s-au aflat zilnic la datorie, pentru asigurarea protecției și siguranței cetățenilor.
 
Astfel, pe parcursul celor 6 zile, la nivelul județului Arad, pompierii salvatori au intervenit pentru gestionarea a 235 intervenții în situații de urgență.
Majoritatea intervențiilor au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând în cazul a 219 solicitări.
 
Totodată, în perioada de referință, salvatorii au intervenit pentru stingerea a 6 incendii, la un accident rutier care a presupus operațiuni de descarcerare și prim ajutor, la o misiune de căutare-salvare, precum și în alte 8 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi: deblocarea persoanelor, asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și salvarea animalelor.
 
Din totalul celor 6 incendii care s-au produs în această perioadă, 3 au fost înregistrate la case/ anexe gospodărești, 2 la vegetație uscată și resturi menajere, iar unul la un autoturism. Incendiile au fost localizate și lichidate prompt, în urma acestora rezultând strict pagube materiale.

Pe linie preventivă pentru siguranța personalului bisericesc și a enoriașilor, inspectorii de prevenire au derulat 5 acțiuni de instruire la lăcașuri de cult în ceea ce privește măsurile și modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență.

Pe această cale dorim să mulțumim cetățenilor care au înțeles și au ținut cont de sfaturile noastre, astfel încât această minivacanță să nu fie umbrită de incendii de amploare sau de alte evenimente care să le poată pună viața în pericol.

În continuare, salvatorii arădeni vor fi la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical persoanelor aflate în dificultate.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite