Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Misiune contratimp, misiune îndeplinită și o nouă viață salvată

Misiune contratimp, misiune îndeplinită și o nouă viață salvată
Comentează 0

Cei trei copii de 11 și 13 ani erau la scăldat în râul Crișul Alb in localitatea Buteni. La un moment dat unul dintre copii a intrat în curentul puternic si a fost purtat intr o zonă cu apă adâncă. Din fericire a reușit să se agațe de o piatră si să se urce pe ea. Apa ii depășea nivelul pieptului. Ceilalți doi prieteni au rămas pe o insulița si au apelat serviciul 112 ...
Alarma s-a dat la Detașamentul de Pompieri Sebiș la ora 18.40 de minute. În cea mai mare viteză au fost alocat un echipaj de căutare salvare cu barcă si echipajul SMURD al subunității iar drumul până la Buteni a fost parcurs în mai puțin de 10 minute si încă 7 minute până la râu. Din fericire in momentul sosirii echipajelor de intervenție copilul, desi la limita puterilor, era încă la suprafață.

Fără să mai lanseze barca la apă unul dintre salvatori a înotat până la copil, l-a echipat cu vestă de salvare si l-a adus până pe insulită, unde a fost preluat de paramedici SMURD. După evaluare copilul, in hipotermie, a fost transportat la spitalul din Sebiș.

O nouă misiune reușită, o nouă viață salvată, după cum ne-a relatat maior George Pleșca, din partea ISU Arad.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite