Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Mircea Teodor Braiţi, primarul comunei Buteni: „Suntem într-o situaţie disperată, instabilitatea politică ne blochează proiectele”

Mircea Teodor Braiți, primarul comunei Buteni, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă la Consiliul Județean Arad, că se va ajunge în situația ca primăriile să nu poată cofinanța proiectele europene pe care le-au accesat, să se blocheze marile proiecte de dezvoltare și să se facă disponibilizări.

Mircea Teodor Braiţi, primarul comunei Buteni: „Suntem într-o situaţie disperată, instabilitatea politică ne blochează proiectele”
Comentează 0

Primarul Mircea Teodor Braiți a subliniat faptul că dacă proiectul bugetului pe anul 2018 va fi votat în forma actuală, comuna Buteni va pierde în jur de 153.000 de euro!

„Suntem într-o situaţie disperată. De la începutul mandatului am făcut tot ce am putut pentru a dezvolta infrastructura comunei. Am depus spre finanțare 7 proiecte prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) şi 2 proiecte prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

Chiar săptămâna aceasta a fost aprobat proiectul pentru extinderea reţelei de apă în comuna Buteni. Însă dacă ni se taie excedentul, adică localitățile care au excedent bugetar nu vor mai primi în anul 2018 sume din cotele defalcate din Taxa pe Valoare Adăugată, nu vom putea asigura cofinanţările pentru aceste proiecte. Vom fi nevoiți să renunţăm la un proiect sau două sau să facem disponibilizări. Mi-am dorit să dezvoltăm zona, dar instabilitatea politică ne-a schimbat toate planurile”, a declarat Mircea Teodor Braiți.


Scrie un comentariu

trimite