Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ministrul Sănătății, anunț important: Cum vrea Sorina Pintea să scape de șpăgile din spitale?

Ministrul Sănătății recunoaște faptul că șpaga în spitale nu a fost încă eradicată.

Ministrul Sănătății, anunț important: Cum vrea Sorina Pintea să scape de șpăgile din spitale?
Comentează 0

Sorina Pintea a declarat că acest fenomen este unul de mare amploare și intenționează să facă, împreună cu federaţiile din sănătate, un plan de măsuri pentru a limita obiceiul de a se oferi bani în plic în spitalele românești.

”Trebuie să ne schimbăm mentalitatea. În continuare, în spitale se dă (șpagă, n.r.). E o cutumă de care nu șim cum să scăpăm”, a spus ministrul Sănătății.

Sorina Pintea a mai spus că nu s-a discutat deschis până cu puțin timp în urmă despre șpaga dată în spitale. ”Este nevoie să facem ceva”, a completat aceasta.

Ministrul Sănătății a mai spus, legat de protecția SPP pentru membrii Guvernului, că majoritatea miniștrilor au optat să nu aibă pază. ”Nu ni s-a impus niciodată să avem sau nu protecția SPP”, a precizat ea.

Conform ei, premierul Viorica Dăncilă este îndreptățită să aleagă să aibă pază SPP întrucât este președința Consiliului UE.

În ceea ce privește ”volumul” scris de Darius Vâlcov, la capitolul Sănătate, Sorina Pintea spune că va fi vorba de un bilanț prin care se evaluează măsurile implementată.

”Noi, periodic am trimis rapoarte la Guvern. E normal să prezentăm românilor măsurile pe care le-am luat”, a precizat ministrul.

Întrebată care sunt principalele realizări din Sănătate, Sorina Pintea a precizat: implementarea programelor de screening, reducerea prețului la medicamentele inovative cu 35% și eliminarea comisiilor pentru medicamentele oncologice scumpe. ”Mai sunt multe alte lucruri...dodarea spitalelor cu CT-uri, cu RMN-uri”, a completat ea.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite