Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ministrul Justiţiei cere ELIMINAREA dispoziţiei care permite deţinuţilor să fie eliberaţi condiţionat dacă scriu cărţi

Ministrul Justiţiei Raluca Prună a declarat, marţi, că în prima şedinţă de Guvern de anul acesta va propune o Ordonanţă de Urgenţă prin care să fie abrogată dispoziţia din lege care prevede că deţinuţii care scriu lucrări ştiinţifice în puşcărie beneficiază de o reducere cu 30 de zile a pedepsei, pentru fiecare carte. Ministrul a precizat că  "fenomenul este complet scăpat de sub control".

Ministrul Justiţiei cere ELIMINAREA dispoziţiei care permite deţinuţilor să fie eliberaţi condiţionat dacă scriu cărţi
Comentează 0

"Am decis, constatând că fenomenul este complet scăpat de sub control, să propun o Ordonanţă de Urgenţă care va fi promovată în prima şedinţă de Guvern, din luna februarie, să cer abrogarea acestei dispoziţii din lege (articolul 96 din Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor prevede ca pentru fiecare lucrare stiintifica scrisa in puscarie, unui detinut i se reduce cu 30 de zile pedeapsa - n.r.).

Voi face o consultare publică pentru că legea obligă ca la orice fel de act normativ să existe o consultare  prevede. Urgenţa, nu este cazul să o mai detaliez. Este un fenomen scăpat de sub control şi cea mai bună soluţie este abrogarea acestei dispoziţii", a declarat ministrul Justiţiei, Raluca Prună, în cadrul unei conferinţe de presă.

Oficialul a adăugat că va pune pe masa Guernului şi regulamentul de aplicare a legii 254/2013, ca să fie adoptat prin hotărâre de Guvern, odată cu Ordonanţa de Urgenţă.

"Impreuna cu aceasta ordonanta de urgenta pe care o s-o promovez, voi pune, in aceeasi zi, pe masa Guvernului, regulamentul de aplicare a legii 254/2013, care trebuia să fie adoptat odată cu legea, deci în februarie 2014. S-a lucrat la acest regulament înainte ca eu să îmi preiau mandatul şi am să-l pun pe masa Guvernului, ca prin hotărâre de Guvern să fie adoptat odată cu OUG", a mai declarat Raluca Prună.   

Ministrul a precizat că, din 2007 până în 2010, la nivelul sistemului penitenciar din România, a fost o lucrare scrisă pe an, iar în 2015 se atinge un vârf, cu 340 de lucrări ştiinţifice.

Citește mai mult pe romaniatv.net


Scrie un comentariu

trimite