Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Militari români, răniți în Afganistan. Klaus Iohannis, ANUNȚ de ultim moment

Patru militari români au fost răniți, astăzi, în Afganistan. Coloana de blindate în care se aflau aceștia a fost atacată cu un dispozitiv exploziv. În jurul prânzului, președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj de la Cotroceni.

Militari români, răniți în Afganistan. Klaus Iohannis, ANUNȚ de ultim moment
Comentează 0

Patru militari români au fost răniţi, astăzi, în Afganistan, după ce o coloană de vehicule blindate operate de soldaţii aflaţi în misiune a fost atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat.

Atacul a avut loc în jur de ora 10:00, ora României. 

Cei patru militari au fost transportați de urgență la Spitalul Militar al bazei aeriene din Kandahar.

Potrivit MApN, cei patru sunt conştienţi şi în stare stabilă.

Cine sunt cei patru militari răniți. Anunțul făcut de MApN

Cei patru militari români răniţi sâmbătă în Afganistan - plutonierul Dănuţ Donţu şi caporalii clasa a III-a Cosmin-Cătălin Goleanu, Cristian Gabăr şi Ionel Cristea - sunt în stare stabilă şi se află internaţi la spitalul militar de tip ROL 3 al Bazei Aeriene Kandahar, informează Ministerul Apărării Naţionale.

Aceştia fac parte din cadrul Batalionului 300 Protecţia Forţei "Sfântul Andrei".

În urma incidentului a rezultat şi avarierea vehiculului blindat de tip MRAP cu roller în care se aflau militarii.

La nivelul batalionului s-a constituit o comisie pentru cercetarea circumstanţelor producerii evenimentului, condusă de şeful de stat major al unităţii, precizează MApN.

Klaus Iohannis, mesaj de ultmă oră de la Cotroceni

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj, în urma atacului care a avut loc în Provincia Kandahar, Afganistan, soldat cu rănirea a patru militari români.

„Gândurile mele se îndreaptă astăzi către militarii români răniți în timpul misiunii pe care o desfășoară în Afganistan. Le urez însănătoșire grabnică și multă putere să treacă cu bine peste aceste momente critice. De asemenea, familiilor militarilor noștri le transmit că sunt alături de ele și le asigur că cei dragi primesc cele mai bune îngrijiri medicale. Militarii români dau dovadă întotdeauna de profesionalism, iar dedicarea cu care își desfășoară activitatea în teatrele de operații contribuie la menținerea păcii și securității internaționale”, se arată în mesajul președintelui postat pe site-ul Administrației Prezidențiale.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite

Inchide