Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Mihăiță Calimente a fost alungat de la întâlnirea oamenilor de afaceri

Mihăiță Calimente a fost alungat de la întâlnirea oamenilor de afaceri
Comentează 6

Oamenii de afaceri arădeni, prezenţi la întâlnirea cu Florin Jianu preşedinte al CNIPMMR şi fost ministru al IMM-urilor şi  cu vicepreşedintele CNIPMMR, Liviu Rogojinariu,  au avut parte de un moment tensionat, pe alocuri penibil, generat de către un parlamentar arădean.

            Întâlnirea, desfăşurată sub egida „Masa rotundă privind guvernarea mediului de afaceri 2016-2020”, s-a desfăşurat miercuri, 21 septembrie 2016, la Hotel Central din Arad şi a avut drept scop dezbaterea privind programul de guvernare pentru mediul de afaceri, problemele şi dificultăţile întâmpinate de aceştia.

Fondul discuţiilor viza problemele generale cu care se confruntă firmele şi agenţii economici, a fiscalităţii ridicate şi legilor fiscale în continuă schimbare, lipsa forţei de lucru calificate, dar şi probleme punctuale, specifice Aradului: îngreunarea transportului personalului la firmele din zona industrială N-V din cauza blocării traficului, dificultăţile cu care se confruntă agenţii economici de pe str. Eftimie Murgu, care de 25 de ani este neasfaltată, cât şi multe altele.

Pe acest fond, profitând că i s-a dat cuvântul, deputatul  Mihăiţă Calimente începe un discurs fără nici o legătură cu problemele dezbătute, canalizând discuţia înspre polemici politice, principala ţintă a atacului fiind la adresa edilului şef al Aradului.

În loc să asculte problemele transmise de cei care plătesc taxe şi împozite, cei care susţin financiar bugetul statului, inclusiv salariile de mii de euro ale parlamentarilor, Calimente a transformat totul într-un circ politic între el şi edilul şef al Aradului, pe care nu demult îl susţinea, ba chiar îi făcea campanie electorala,, fiind colegi de partid.

Cum răbdarea oamenilor de afaceri, ai agenţilor economici, este oricum pusă la grea încercare, în special de către clasa politică, ieşirea deputatului Calimente a fost picătura care a umplut paharul şi a stârnit  revolta celor prezenţi.

Astfel, pe cale de consecinţă, Calimente a trebuit să plece cu coada între picioare.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite