Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Mihai Tudose, despre adevăratul centru de comandă. Cine ia deciziile în Guvern

,,Nu există mai multe centre de comandă la Guvern!" A spus-o Mihai Tudose, în exclusivitate la Realitatea TV. Invitat special la emisiunea Talk News, premierul a respins ideea potrivit căreia conducerea ţării ar avea mai mulţi poli. Deciziile se iau de comun acord între coaliţia de guvernare şi Executiv, a susţinut Tudose. 

Mihai Tudose, despre adevăratul centru de comandă. Cine ia deciziile în Guvern
Comentează 0

Premierul Mihai Tudose a respins, marţi, ideea existenţei mai multor "centre de comandă", afirmând că deciziile se iau în comun de către coaliţia de guvernare şi Guvern.

Tudose a respins, marţi, ideea existenţei mai multor "centre de comandă", afirmând că deciziile se iau în comun de către coaliţia de guvernare şi Guvern.

"Nu există mai multe centre de comandă, este foarte simplu, a fost şi decizia mea şi am insistat, există mai multe centre de comandă când sunt mai mulţi oameni care gândesc separat despre acelaşi lucru sau despre lucruri diferite în acelaşi context. Având întâlniri periodice (...), avem două lucruri de pus la punct, pe de o parte, acel program de guvernare de care trebuie să ne ocupăm, are o logică, are o coerenţă şi trebuie să-l facem, pe de altă parte, apar situaţii noi în fiecare zi, unele la care trebuie să răspundem, situaţii neprevăzute, dar apar şi idei noi în fiecare zi. Dacă le discutăm cu toţii, nu mai apar centre de comandă peste tot, este un singur centru de comandă, este coaliţia de guvernare cu Guvernul la un loc", a declarat premierul la Realitatea TV.

În opinia sa, existenţa unui dialog permanent nu permite formarea unor centre de putere care, eventual, să acţioneze divergent.

"Dacă toată lumea ştie despre toată lumea ceea ce face, şi Parlamentul ce face Guvernul, şi Guvernul ce face Parlamentul, şi coaliţia de guvernare, fiindcă... trăim într-o ţară democratică iar esenţa democraţiei este conducerea politică. Parlamentul care emană un guvern, totul este până la urmă o construcţie politică. (...) Atâta timp cât ne întâlnim, oficial, o dată pe săptămână, neoficial ne vedem aproape în fiecare zi (...), atâta timp cât ştim toţi despre toţi ce facem şi ne punem de acord, nu există centre de putere", a precizat Mihai Tudose.

Sursa realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite