Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Mihai Paşca: „Digitalizarea sistemului de justiţie este prioritatea noastră!”

Secretarul de stat Mihai Paşca a efectuat astăzi o vizită de lucru la Tribunalul din Arad. Instanţa arădeană este un exemplu de bune practici la nivel național, atât în ce privește digitalizarea, cât și administrarea infrastructurii.

Mihai Paşca: „Digitalizarea sistemului de justiţie este prioritatea noastră!”
Comentează 0

„Încă de la momentul în care am ajuns să să preiau poziția de secretar de stat în Ministerul Justiţiei, am dat drept exemplu Tribunalul Arad și sistemul dosarului electronic implementat aici. Am făcut asta deoarece este unul dintre cele mai performante, sigure și mai ușor de utilizat sisteme din țară. Dosarul electronic aduce multe beneficii pentru cei din aparatul de justiție dar și pentru justițiabili. Totodată reprezintă o economie importanta din punct de vedere al resurselor materiale și al timpului tuturor. Ne propunem să preluăm modelul Tribunalului Arad şi să îl implementăm în toată ţară. Vom face demersuri la toate Curţile de Apel de pe raza întregii ţări pentru preluarea acestui sistem care va eficientiza munca celor care lucrează în instanţe, dar şi accesul justiţiabililor la dosarul lor”, a declarat secretarul de stat Mihai Paşca.

De asemenea, cu această ocazie Mihai Paşca a anunţat că la Tribunalul din Arad se va realiza o investiţie de peste 3.000.000 de lei:

„Am alocat din partea Ministerului Justiţiei finanțarea pentru această investiție  mai mult decât necesară, mai ales în contextul demontării aparatelor de climatizare de pe faţada instituţiei. La Tribunalul Arad sunt găzduite o serie de servere care deservesc instanţa arădeană cât şi alte instituţii din zona justiţiei din întreaga ţară. Prin implementarea noului sistem de climatizare şi ventilaţie venim în sprijinul celor ce lucrează în Palatul Justiției şi al justiţiabililor, pentru ca procedurile și munca de aici sa se desfășoare în condiții civilizate”, a mai adăugat secretarul de stat Mihai Paşca.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite